Απαλλαγή των τεσσάρων κατηγορουμένων για τα ελικόπτερα Σινούκ

Ιωάννα Μάνδρου

Την απαλλαγή και των τεσσάρων κατηγορουμένων για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα από την προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, οι δικαστές έκριναν ότι δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία για τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, τον στενό του συνεργάτη στην εταιρεία SONAK που είχε αναλάβει την εκτέλεση του έργου Ηλία Αρκουμανέα, τον πρώην Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκο καθώς και για τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα. 

Τα αδικήματα που τους είχαν αποδοθεί ήταν της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό.

Η υπόθεση αφορούσε την σύμβαση που υπεγράφη το 1998 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου στο Εθνικής Άμυνας για την οποία είχε γίνει προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς, η οποία είχε καταδείξει ότι το Ελληνικό Δημόσιο είχε υποστεί ζημία τα 5 εκ. ευρώ.

Από την ακροαματική διαδικασία όμως δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος των κατηγορουμένων

Πηγή: skai.gr