Ανυποχώρητοι οι λιμενεργάτες

Προληπτική και εκτός πραγματικότητας χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ την απεργία των λιμενεργατών ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Νίκος Αναστασόπουλος.

Υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι είναι απολύτως κατοχυρωμένοι επισημαίνοντας ότι ο μέσος μισθός στον ΟΛΠ είναι σήμερα 60.000 ευρώ ετησίως και για τους εργάτες 77.000.

Σημείωσε ότι το γραφείο του είναι ανοιχτό για τους απεργούς ωστόσο δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα.

Ο κ. Αναστασόπουλος εκτιμά ότι η ζημία απο τη συνεχιζόμενη απεργία ανέρχεται στις 500 με 600 χιλιάδες ευρώ την ημέρα.

Η απεργία των λιμενεργατών συνεχίζεται και την Τρίτη.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων, Γιώργος Γεωργακόπουλος, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι δεν προτίθενται να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, μέχρι να συναντηθούν με την υπουργό Οικονομίας.

Τη Δευτέρα η κ. Κατσέλη συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΟΛΠ. Όπως δήλωσε θα ξεκινήσει άμεσα – από νέα βάση- διάλογος για τον τρόπο λειτουργίας των δύο προβλητών αλλά και για όλα τα ζητήματα παραχώρησης στην Cosco, με τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα του διαλόγου θα ισχύσουν αναδρομικά από 1ης Οκτωβρίου του 2009.

Ζητούμενο είναι η πλήρης ακύρωση της συμφωνίας εκχώρησης του Λιμανιού του Πειραιά στα κινέζικα συμφέροντα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α’ και Β’ Πειραιά, Θοδ. Δρίτσας και Παν. Λαφαζάνης αναφέρουν ότι πρώτο άμεσο μέτρο πρέπει να είναι η ανάκληση της παράνομης τελωνειακής άδειας που παραχωρήθηκε στην COSCO και το πάγωμα της παράδοσης του ΣΕΜΠΟ στην κινέζικη εταιρεία, καθώς, όπως σημειώνουν, αυτές ήταν οι δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση την εποχή που η κυβέρνηση της ΝΔ υπέγραφε τη Σύμβαση.

"Δεν υπάρχουν καλύτεροι ή χειρότεροι όροι ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πειραιά. Αντίθετα, η σύμβαση εκποίησης του λιμανιού πρέπει να ακυρωθεί, με στόχο ένα ανασυγκροτημένο, δημόσιο λιμάνι του Πειραιά, που θα λειτουργεί αποκλειστικά με αναπτυξιακά, κοινωνικά και οικολογικά κριτήρια" καταλήγουν οι δύο βουλευτές.
Πηγή: skai.gr