Αντώναρος: Όταν υπάρξει πόρισμα για το Σινούκ, θα ανακοινωθεί

Στα χέρια της στρατιωτικής δικαιοσύνης βρίσκεται η υπόθεση της πτώσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου Σινούκ, το Σεπτέμβριο του 2004. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, η στρατιωτική δικαιοσύνη δρα ανεξάρτητα και στη βάση της νομοθεσίας, καθώς και ότι η έρευνα εξελίσσεται ομαλά. «Όταν υπάρξει πόρισμα για το Σινούκ, θα ανακοινωθεί» πρόσθεσε ο κ. Αντώναρος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Αμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, απάντησε ότι το ζήτημα με την πτώση του Σινούκ δε το χειρίζεται το υπουργείο Αμυνας, αλλά η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.
Για «αδικαιολόγητη καθυστέρηση της ανακριτικής διαδικασίας» και για «συνωμοσία σιωπής και συγκάλυψης», έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του μακαριστού Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρου, που σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου Σινούκ, τον Σεπτέμβριο του 2004. Ο δικηγόρος της οικογένειας Στέλιος Γρηγορίου κάλεσε την Πολιτεία να διερευνηθεί ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της συντριβής του ελικοπτέρου, ζητώντας την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και προαναγγέλλοντας, παράλληλα, την υποβολή μηνύσεων σε βάρος στρατιωτικών, αλλά και πολιτικών προσώπων που συνδέονταν με την υπόθεση.
Πηγή: skai.gr