Αντίρριο: Τι αναφέρουν μαρτυρίες για την τραγωδία με το ιστιοπλοικό που ανετράπη

Κύματα δύο μέτρων χτυπούν το ιστιοφόρο  «Άγιος Νικόλαος»  πάνω σε εγκαταλελειμμένες δεξαμενές του Αντιρρίου και αυτό βυθίζεται με αποτέλεσμα και οι δυο Έλληνες επιβάτες  ηλικίας 59 και 57 ετών να ανασυρθούν νεκροί.

Με το που η κακοκαιρία έφτασε στην χώρα χθες το βράδυ, οι δύο χειριστές πανικοβάλλονται και ψάχνουν μέρος να αγκυροβολήσουν.

Κάνουν το λάθος όμως και προσπαθούν να δέσουν στο Αντίρριο, δίπλα από εγκαταλελειμμένες δεξαμενές και όχι σε κάποιο γνωστό καταφύγιο ή μαρίνα. 

Οι  βορειανατολικοί άνεμοι που ξεπερνούν τα 9 μποφόρ ρίχνουν σχεδόν με το που φτάνουν τον έναν άνδρα μέσα στη θάλασσα ,με τον φίλο του να φώναζε για βοήθεια ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι το σκάφος πιθανό να ήταν και ακυβέρνητο τις κρίσιμες ώρες.
"Οι συνθήκες ήταν πολύ αντίξοες πνέουν άνεμοι πάνω από 8 μποφόρ", αναφέρει πυροσβέστης.

«Χωρίς να θέλω να βγάλω κάποιο συμπέρασμα, είδα και σχοινί στη προπέλα άρα είναι πιθανό, κατά την προσπάθεια για αγκυροβόληση, αυτό να μπλέχτηκε εκεί και το σκάφος να έμεινε και ακυβέρνητο», σημειώνει ιδιώτης δύτης.

Στο σημείο φτάνουν άνδρες του Λιμενικού και Πυροσβέστες και βλέπουν τον έναν επιβάτη μέσα στη θάλασσα.

Ήταν τόση η ένταση των ανέμων που τον χάνουν μέσα στα κύματα

Ανδρες του λιμενικού και από την 6 ΕΜΑΚ καταβάλλουν πολύωρη προσπάθεια να ανασύρουν τον ένα από τους δυο νεκρούς.

Αρχικώς ανασύρουν τον δεύτερο επιβάτη νεκρό μέσα από το ιστιοφόρο και σήμερα το πρωί εντοπίζουν και την δεύτερη  σωρό που είχε χαθεί.

Ποτέ κανένας δεν μπορεί να είναι τελείως προστατευμένος σε μια τέτοια κακοκαιρία, τονίζει ο Νεκτάριος Φαρμάκης Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Το σκάφος πριν την καταιγίδα έπλεε στην Μακίνη Αιτωλοακαρνανίας. Οι δύο νεκροί είναι κάτοικοι της Νίκαιας και του Ρέντη. 

Πηγή: skai.gr
TAGS: Νεκροί