Αντίρριο - Καπετάνιος ferry: Το παιδί είχε γραπωθεί γερά στο σωσίβιο γιατί ήταν τρομοκρατημένο

Για τη συγκλονιστική διάσωση του ανήλικου κοριτσιού στο Αντίρριο το οποιό παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα πάνω σε ένα φουσκωτό σωσίβιο, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πλοίαρχος του ferry boat, Γρηγόρης Καρνέσης.

«Είχε αποσβολωθεί το παιδί. Ήταν τρομοκρατημένο και γι αυτό είχε γραπωθεί και τόσο γερά πάνω από το σωσιβιάκι του», τόνισε ο πλοίαρχος.

Εκτίμησε ότι με βάση την απόσταση που είχε διανύσει το σωσίβιο με το κοριτσάκι από τη στιγμή που την εντόπισαν στη θάλασσα έως ότου την ανέβασαν στο πλοίο, το σωσίβιο κινούταν με μεγάλη ταχύτητα και δεν ήταν πολύ ώρα μέσα στη θάλασσα.

Μετά τη διάσωση του κοριτσιού, παραδόθηκε στη μητέρα του στο Αντίρριο, παρουσία λιμενικού.

«Δεν έχω μιλήσει με τους γονείς και δεν χρειάζεται να με ευχαριστήσει κανένας. Έκανα κάτι που θα το έκανε ο καθένας μας», σημείωσε ο κ. Καρνέσης και πρόσθεσε ότι στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή τα ρεύματα είναι πολύ ισχυρά και πρόκειται για την τέταρτη διάσωση που γίνεται φέτος.

Συμβούλευσε τους πολίτες να μην απομακρύνονται από τις ακτές και να μην είναι και πολύ σίγουροι για τις δυνατότητές τους «γιατί η θάλασσα έχει μεγαλύτερη δύναμη από αυτούς».

Πηγή: skai.gr