Αντικρουόμενες μαρτυρίες για τη θανάτωση του σκύλου στο Γαλάτσι

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία νωρίτερα, ο αστυνομικός είναι τραυματισμένος στο μηρό από το δάγκωμα του πιτ μπουλ στο Γαλάτσι. 

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται ως απάντηση στις καταγγελίες της συντρόφου του ιδιοκτήτη του σκύλου και διαχειριστή της πολυκατοικίες όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Η γυναίκα ανέφερε ότι το πιτ μπουλ δεν επιτέθηκε ποτέ στον αστυνομικό και πως είχε διάθεση για παιχνίδι. Όλα ξεκίνησαν από μια καταγγελία για παρουσία των σκυλιών σε κοινόχρηστο χώρο, την οποία πήγαν δύο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ να ερευνήσουν.

Οι αστυνομικοί ανέβηκαν στην ταράτσα όπου ακολούθησε διαπληκτισμός με τον ιδιοκτήτη των πιτ μπουλ και της συντρόφου του. Τότε, σύμφωνα με τη μαρτυρία του ιδιοκτήτη, το σκυλί πλησίασε τον αστυνομικό και εκείνος το πυροβόλησε στην καρδιά και το σκότωσε εν ψυχρώ.

Ο αστυνομικός από την πλευρά του υποστηρίζει ότι ο σκύλος του επιτέθηκε και τον δάγκωσε, κάτι που διαψεύδεται από τον ιδιοκτήτη και τη σύντροφό του.

Έρευνα για το συμβάν διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Ο ιδιοκτήτης του σκυλιού έχει προσαχθεί και αντιμετωπίζει κατηγορίες για σωματική βλάβη κατά του αστυνομικού, ενώ αντίστοιχες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο αστυνομικός για τη θανάτωση του σκύλου.
 

Πηγή: skai.gr