Κλείσιμο

Αντιδράσεις για τα βεγγαλικά στην οικία Αγγελοπούλου

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής, που παρίστατο στη δεξίωση, αποχώρησε ενοχλημένος πολύ νωρίτερα. Στενοί συνεργάτες του ανέφεραν ότι θα έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα προστασίας του πράσινου και σημείωναν με νόημα ότι αν η τελετή ήταν σεμνότερη, δε θα είχε προκληθεί φωτιά.
Έντονες οι αντιδράσεις των κατοίκων και της δημοτικής αρχής, για τη δασική έκταση που αποτεφρώθηκε. Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Φιλοθέης, Θεόφραστος Οικονομίδης, «δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν με ρωμαϊκού τύπου φιέστες, να καταστρέψει το δασάκι της περιοχής μας».
Ο δήμαρχος Φιλοθέης επισήμανε ότι έχει κατατεθεί ήδη μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ ανέφερε ότι η ρίψη των βεγγαλικών έγινε παρά την προειδοποίηση της Πυροσβεστικής για την επικινδυνότητα του χώρου.
Το θέμα παρουσιάστηκε και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το «Σκάι Νιους» ανέφερε ότι η πρόεδρος της Αθηνά 2004 έβαλε κατά λάθος φωτιά σε δασική έκταση κοντά στο σπίτι της που προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων, ενώ γιόρταζε την τελετή έναρξης των αγώνων.
Οι «Λος Ατζελες Τάιμς» είχαν τίτλο «Το πάρτι ήταν καυτό, αλλά για λάθος λόγους», ενώ το «Ασοσιειτεντ Πρες» είχε τίτλο «Το πάρτι ήταν μια καταστροφή».
Πηγή: skai.gr