Κλείσιμο

Άνοιξε το τζαμί στην Αθήνα- Οι πρώτες φωτογραφίες

Άνοιξε τις πόρτες του για προσευχή το τζαμί στην Αθήνα, στην περιοχή του Βοτανικού.  

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, το τέμενος λειτουργεί τιςς 2 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με τα ισχύοντα, για όλους τους χώρους λατρείας, μέτρα  για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και στο πλαίσιο αυτό, μόνο 9 άτομα ανά προσευχή θα μπορούν να εισέρχονται στο εσωτερικό του.  

Το τζαμί, θα έχει μόνιμο προσωπικό έναν δημόσιο υπάλληλο, ενώ έχουν διατεθεί από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άλλοι δύο υπάλληλοι. Αναμένονται δε να γίνουν ακόμα τέσσερις προσλήψεις με σύμβαση οκτάμηνης διάρκειας, με επιλογή των προσώπων μέσω συνέντευξης.

Για τη θέση του πρώτου ιμάμη προσελήφθη ο 49χρονος Μαροκινός Σίντι Μοχάμεντ Ζάκι. Πρόκειται για Έλληνα πολίτη με καταγωγή από το Μαρόκο, ο οποίος ζει στη χώρα μας εδώ και 20 χρόνια,  μιλάει άπταιστα ελληνικά, αραβικά και γαλλικά, και είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικομαθηματικών και Μουσουλμανικών Σπουδών.

Σε ό,τι αφορά στον εσωτερικό του χώρο, «μιχράμπ» (σ.σ.: ιερή κόγχη προς τη Μέκκα) κατασκευάστηκε από Αιγύπτιο μουσουλμάνο τεχνίτη, που έχει ειδικές γνώσεις και κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα, ενώ το χαλί προσευχής, λόγω των ειδικών προδιαγραφών που πρέπει να έχει, κατασκευάστηκε στο Ιράν.

Πηγή: skai.gr