Ανοίγει τις «ψηφιακές» πύλες η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου

Ανοίγει αύριο – ψηφιακά – τις “πύλες” της η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου ΙΤΒ, η οποία φιλοδοξεί να συγκεντρώσει για μία ακόμη φορά τους σημαντικότερους παράγοντες του τουρισμού παγκοσμίως, σε μια νέα πραγματικότητα και ενόψει μιας εντελώς διαφορετικής τουριστικής περιόδου και “να πατήσει το “reset” για τον τουρισμό σε όλον τον πλανήτη”. Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης θα παρουσιάσει αύριο την συνολική στρατηγική της Ελλάδας για την ασφαλή υποδοχή των τουριστών.

Με το σύνθημα “Αναθεωρούμε, αναγεννούμε, επανεκκινούμε – τουρισμός για μια καλύτερη κανονικότητα”, η ΙΤΒ, η οποία πέρυσι ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, επανέρχεται φέτος διαδικτυακά, ως “ΙΤΒ Berlin NOW”, φιλοδοξώντας “να προσφέρει λύσεις ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες των επαγγελματιών του κλάδου”. Από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου θα διοργανωθούν παρουσιάσεις, συνεντεύξεις Τύπου, αλλά και ευκαιρίες διασύνδεσης και διαπραγμάτευσης για επιχειρηματικά εγχειρήματα μεταξύ των συμμετεχόντων. Επιπλέον, διοργανώνονται εκδηλώσεις με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των επαγγελματιών του Τουρισμού για τις νέες τάσεις και τις ανάγκες των ταξιδιωτών. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων αναμένεται να βρεθούν οι νέες ανάγκες του κλάδου, έναν χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας.

“Χωρίς αμφιβολία, η κρίση του κορονοϊού συγκλόνισε βαθιά την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Υπάρχει ωστόσο ένα πνεύμα μαχητικότητας”, δηλώνει ο επικεφαλής της ΙΤΒ Ντάβιντ Ρούετς και προσθέτει ότι “ειδικά σε αυτές τις εποχές, η ΙΤΒ Berlin NOW είναι η πιο σημαντική πλατφόρμα στον κόσμο για επαγγελματικές συναλλαγές, ανταλλαγή ιδεών και εξειδικευμένη γνώση σε ό,τι αφορά τον Τουρισμό”.

Οι εκθέτες θα παρουσιάσουν το προϊόν τους σε μια διαδραστική πλατφόρμα, το “Show Floor”, ενώ θα είναι τεχνικά εφικτό να προγραμματιστούν και άμεσες διαδικτυακές “συναντήσεις” μεταξύ συμμετεχόντων – είτε δημόσια είτε ιδιωτικά.

Ο επίσημος “πολιτιστικός εταίρος” της φετινής ΙΤΒ είναι το κρατίδιο της Σαξονίας και έχυν προγραμμαγτιστεί παρουσιάσεις για θέματα όπως ο Τουρισμός Περιπέτειας, ο Ιατρικός Τουρισμός, ο Τουρισμός Πολυτελείας, ο Τουρισμός για τους Νέους και η τεχνολογία στην υπηρεσία του Τουρισμού.

Από την πλευρά της Ελλάδας, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης θα παραχωρήσει αύριο συνέντευξη Τύπου, υπό τον τίτλο “Επιστροφή στην Ελλάδα: Το ταξίδι προς την αναγέννηση μιας μοναδικής εμπειρίας μόλις άρχισε”. Ο κ. Θεοχάρης αναμένεται να παρουσιάσει τη συνολική στρατηγική της Ελλάδας προκειμένου να υποδεχθεί και πάλι τουρίστες από όλον τον κόσμο. Κεντρικός στόχος του υπουργείου, όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, είναι να εγγυηθεί την ευχάριστη και προ πάντων ασφαλή διαμονή στη χώρα.

Στη φετινή ΙΤΒ συμμετέχουν ακόμη δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις του τουρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ