Ανακοινώθηκε το όνομα του νεκρού κυβερνήτη από το ΓΕΑ

To όνομα του άτυχου κυβερνήτη του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 Buckeye που συνετρίβη το πρωί σε δασική περιοχή νότια της Τρίπολης ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Πρόκειται για τον επισμηναγό, ιπτάμενο, Νίκο Βασιλείου. O αδικοχαμένος αξιωματικός καταγόταν από την Εύβοια. 

Σημειώνεται ότι ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους κατάφερε να διασωθεί χρησιμοποιώντας το αλεξίπτωτό του, και εντοπίστηκε από την πυροσβεστική. Το ΓΕΑ επισημαίνει ότι και οι δύο χειριστές είχαν μεγάλη πτητική εμπειρία. 

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

"Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

'Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500  ωρών. Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος".



Δηλώσεις πολιτικής ηγεσίας για το θάνατο του επισμηναγού

Ο άδικος χαμός του άξιου και πολύπειρου επισμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Νικόλαου Βασιλείου, την ώρα του καθήκοντος, μας γεμίζει βαθιά θλίψη. Η πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του πιλότου μας» έγραψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτηση του στο twitter για τον θάνατο του κυβερνήτη του στρατιωτικού αεροσκάφους.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του Επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η τόσο άδικη απώλειά του υπογραμμίζει τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εκπαιδεύονται καθημερινά προκειμένου να υπερασπίζονται την ασφάλεια της Πατρίδας μας» τόνισε, απευθύνοντας θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και την οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του κυβερνήτη του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατέπεσε στη Σπάρτη. Εκφράζει επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος και ζητά να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα.



Πηγή: skai.gr