Ανακοινώθηκε η επιστράτευση γιατρών από το υπουργείο Υγείας

Την επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών 206 γιατρών στην Αττική προκειμένου να συνδράμουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Αττικής, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Η επίταξη αφορά τις υπηρεσίες ιατρών τριών ειδικοτήτων και συγκεκριμένα Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών.

 «Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση - έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργού Υγείας.

Οι 206 ιατροί θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα βαθμίδας Επιμελητή Β’, σε νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, η επίταξη υπηρεσιών αφορά 206 γιατρούς με κριτήρια να είναι κάτω των 60 ετών καθώς και να είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ στις ειδικότητες της Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής στην Περιφέρεια Αττικής.

Σχετικά με τους λόγος που η κυβέρνηση προχώρησε σε επίταξη των υπηρεσιών τους, πηγές του υπουργείου υγείας εξηγούν ότι δυστυχώς ήταν μικρός ο αριθμός ιδιωτών ιατρών που δήλωσαν ότι συνδράμουν οικειοθελώς την εθνική προσπάθεια για τη στήριξη των νοσοκομείων.

Πηγή: skai.gr