Ανακοίνωση ΔΙΣ για την ιερή κρουαζιέρα

Στην πολιτεία μεταθέτει τώρα τις ευθύνες η Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας της Ελλάδος για την "ιερή" κρουαζιέρα που προετοίμαζε για τον Ιούλιο στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού μαθητικού διαγωνισμού για τον Απόστολο Παύλο.

Μετά την αποκάλυψη ότι στελέχη της γνωμοδότησαν υπέρ της εταιρείας του Κωστάκη Λοϊζου, η Ιερά Σύνοδος υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της ότι δεν έχει την αρμοδιότητα της χρηματοδότησης της κρουαζιέρας και της επιλογής της ναυτιλιακής εταιρίας. Παράλληλα σημειώνει ότι έχει ζητηθεί από τις υπάρχουσες ναυτιλιακές εταιρίες να υποβάλουν αρχικές προσφορές.

Ακόμα, στην ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος τονίζει ότι η προσφορά, ύψους 1.250.000 ευρώ, που έκανε η εταιρεία Λούις είναι ενδεικτική. Σύμφωνα με αυτή θα καταρτιστεί το τελικό σχέδιο των εκδηλώσεων το οποίο θα υποβληθεί προς έγκριση στα υπουργεία Τουριστικής Ανάπτυξης, Παιδείας και Εξωτερικών.

Τέλος, αφήνει έμμεσες αιχμές για την αντίδραση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να επεκταθεί ο μαθητικός διαγωνισμός στην Ευρώπη, αλλά και σε περιοχές στην Ελλάδα που υπάγονται στον Οικουμενικό θρόνο.

Ισχυρίζεται ότι ο διαγωνισμός διεξάγεται μεταξύ των μαθητών που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία, ευθύνης του ελληνικού υπουργείου Παιδείας.
Πηγή: Νίκος Παπαχρήστου