Αλλάζει το τοπίο για βαρέα - ανθυγιεινά

Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Απασχόλησης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, η νέα λίστα θα αφορά όσους εισαχθούν στην αγορά εργασίας από τις αρχές του 2008, ενώ ουδεμία μεταβολή θα υπάρξει για τους ήδη απασχολούμενους. Κατ` εξαίρεση, οι εργαζόμενοι σε κλάδους που θα ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά από το 2008 θα μπορούν να αναγνωρίσουν κατόπιν εξαγοράς και το χρόνο που έχουν ήδη διανύσει.
Βάσει της τροπολογίας, θα συσταθεί επιστημονική επιτροπή η οποία θα υποβάλει προτάσεις αφού εξετάσει σε ποιους κλάδους οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης.
«H τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση αποτελεί βήμα εφαρμογής του αντεργατικού νόμου 3029 του 2002, που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ. Αποδεικνύει πως η αντιασφαλιστική επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή, πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία υλοποιούν τα αντιδραστικά μέτρα που κυνικά εκφράζει ο Ν. Γκαργκάνας ως εκφραστής της πλουτοκρατίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ. Σημειώνεται επίσης οτι «η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στοχεύει στο να πραγματοποιήσει αυτό που δεν πρόλαβε το ΠΑΣΟΚ μέσω της διαδικασίας επανεξέτασης, δηλαδή αποχαρακτηρισμού δεκάδων επαγγελμάτων που κατατάσσονται σήμερα στα βαρέα και ανθυγιεινά. Αυτό σημαίνει νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων για χιλιάδες εργαζομένους».
Πηγή: skai.gr