Αλεξανδρούπολη: Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά μεταξύ Μελίας και Νίψας

Αναζωπυρώθηκε τις τελευταίες ώρες η φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη σε δασική έκταση μεταξύ των οικισμών Μελίας και Νίψας.

Επιχειρούν 178 πυροσβέστες και 40 άτομα πεζοπόρο.

Έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας Έβρου, πραγματοποιήθηκε χθες 16/9 στην φλεγόμενη περιοχή της Μελίας, του δήμου Αλεξανδρούπολης, με θέμα την περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης της πυρκαγιάς .

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΟΠΠ και αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, οι δυνάμεις κατάσβεσης θα ενισχυθούν με οχήματα αλλά και πυροσβέστες από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, ενώ από αύριο το πρωί από αέρος θα συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ και πέντε πυροσβεστικά ελικόπτερα, τα δύο εκ των οποίων τύπου Ericsson.

«Εξαιτίας του γεγονότος της εκδήλωσης αλλεπάλληλων πυρκαγιών στην περιοχή μας, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα είπαμε ότι πρέπει να αναλάβουν ενεργό ρόλο και οι εθελοντικές ομάδες για την καλύτερη δυνατή περιφρούρηση των δασών», σημείωσε ο κ. Πέτροβιτς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου αναφέρθηκε και στην απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, για την αποστολή μεικτού κλιμακίου της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Α.Μ.Θ., για τη διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η απόφαση του κ. Χαρδαλιά δεν είναι απλώς προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί πιστεύω ότι μετά την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, πρέπει να δοθούν απαντήσεις και να οδηγηθούμε σε κάποια συμπεράσματα αναφορικά με τους λόγους πρόκλησης των πυρκαγιών, ιδιαίτερα για την ευαίσθητη περιοχή του Έβρου».

Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων, στην αποψινή σύσκεψη του ΣΟΠΠ συμμετείχαν, ο συντονιστής πυροσβεστικής Βορείου Ελλάδος, Σπύρος Βαρσάμης, ο περιφερειακός διοικητής πυροσβεστικής Α.Μ.Θ. , αρχιπύραρχος Κώστας Δαδούδης, εκπρόσωπος της διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Κυριακή Κερέμη, ο αντιπεριφερειάρης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, ο δασάρχης Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Πιστόλας και ο ταξίαρχος της 31ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, Κώστας Δαλάκης.

Πηγή: skai.gr