Φωτιά Αιτωλοακαρνανία: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις – Προληπτική εκκένωση οικισμών (vids)

Μεγάλη κινητοποίηση για πυρκαγιά σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και στην Αιτωλοακαρνανία. Συγκεκριμένα, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι, με τους οικισμούς Παραδείσι και Μπερμπάτη να εκκενώνονται προληπτικά. 

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Η φωτιά δεν απειλεί σπίτια δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, αλλά ζήτησε περισσότερα εναέρια μέσα. Οι εκκενώσεις στους οικισμούς, σημείωσε ο κ. Παπαναστασίου, έγιναν για προληπτικούς λόγους. Χρειαζόμαστε περισσότερα εναέρια μέσα για να μην ξεφύγει φωτιά. 

«Πρόκειται για αΑρκετά μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση σε δύσβατη περιοχή στα όρια του δήμου μας. Είναι ορεινό, δύσβατο σημείο για κατάσβεση δεν υπάρχει πρόσβαση για τις επίγειες δυνάμεις» τόνισε. 


Σε προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πετάλούδων στη Ρόδο προχώρησαν οι αρχές, καθώς μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Παντάνασσα Ρόδου.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες αλλά και εναέριες, επιχειρούν τις τελευταίες τρεις ώρες και για την κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή της Κοτρωνιάς του Δήμου Σουφλίου. Σύμφωνα με το evros-news.gr προληπτικά απομακρύνθηκαν από το χωριό και μεταφέρθηκαν στην γειτονική Δαδιά, 6 κάτοικοι οι οποίοι βρισκόταν για καλοκαίρι στην Κοτρωνιά, η οποία τα τελευταία χρόνια δεν έχει μόνιμους κατοίκους. Οι Πυροσβέστες με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να σώσουν την εκκλησία που βρίσκεται έξω από το χωριό.

Πολύ ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για δεύτερη μέρα στη μεγάλη πυρκαγιά στην Αιγιαλεία Αχαΐας, που παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Βίντεο από το nafpaktianews:

 

 

 

 

 

Πηγή: skai.gr