AirHelp: Τρίτο καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Τρίτο καλύτερο αεροδρόμιο παγκοσμίως αναδείχτηκε το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην ετήσια κατάταξη της υπηρεσίας AirHelp για το 2019, η οποία ειδικεύεται στην παροχή βοήθειας στήριξης σε ταξιδιώτες.

Ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών συγκέντρωσε 8,38 βαθμούς με άριστα το 10. Είχε εξαιρετική επίδοση στην ποιότητα υπηρεσιών, όμως έχασε ελαφρά στην αξιολόγηση του κατά πόσον οι υπηρεσίες παρέχονται στην ώρα τους.

Την πρώτη θέση κατέλαβε το αεροδρόμιο Χαμάντ στην Ντόχα του Κατάρ, που βαθμολογήθηκε με 8,39. Στην δεύτερη θέση με το ίδιο σκορ κατατάχθηκε ο αερολιμένας του Τόκιο.

Τα εν λόγω τρία αεροδρόμια καταλαμβάνουν τις τρίτες κορυφαίες θέσεις από τότε που η AirHelp άρχισε να δημοσιεύει τις μετρήσεις της, το 2015. Η Αθήνα ήταν δεύτερη πέρυσι, οριακά πάνω από το Τόκιο.

Ουραγός για το 2019 είναι το Πορτέλα της Λισσαβόνας, ενώ στην ακριβώς παραπάνω θέση βρίσκεται ο διεθνής αερολιμένας του Κουβέιτ.

Ερωτηθείς για τις συστηματικά καλές επιδόσεις της Αθήνας, ο διευθύνων σύμβουλος της AirHelp Χένρικ Ζίλμερ δήλωσε πως και η ομάδα του αναρωτιόταν αρχικά που οφείλεται η ψηλή βαθμολογία.

Όμως, προσέθεσε, πρέπει να λάβεις υπόψη ότι ο γενικά καλός καιρός σημαίνει λιγότερες καθυστερήσεις, και οι παραθεριστές είναι πιθανότερο να προβούν σε θετική κριτική.
Πηγή: skai.gr