Κλείσιμο

Aγριο έγκλημα στο Αγρίνιο

Πυκνό μυστήριο καλύπτει το πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά πολλαπλό έγκλημα με θύματα πέντε νεαρούς κυνηγούς, συγγενείς μεταξύ τους, που βρέθηκαν νεκροί το βράδυ του Σαββάτου στην αγροτική περιοχή Στάικα του συνοικισμού Πλατάνου στα Καλύβια Αγρινίου.


Θύματα είναι τα αδέλφια Βασίλειος και Χρήστος Νικολόπουλος του Νικολάου 23 και 21 ετών, και τα εξαδέλφια τους Λάμπρος Αντρέσσας του Χρήστου 33 ετών, Ηλίας Πίπας του Παναγιώτη 33 ετών και Αλέξιος Νικολόπουλος του Γεωργίου 17 ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία και οι πέντε φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο, προφανώς κυνηγητικό.


Η παρέα των κυνηγών είχε ξεκινήσει το μεσημέρι του Σαββάτου από το χωριό Λεύκα και μετέβησαν μαζί στο συγκεκριμένο σημείο για κυνήγι τσίχλας. Όλοι βρέθηκαν νεκροί, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, στα σημεία που είχαν τοποθετηθεί ο καθένας για το καρτέρι εκτός από τον 17χρονο. Φαίνεται ότι αυτός προσπάθησε να διαφύγει τραυματισμένος, αφού εγκατέλειψε το όπλο του δίπλα σε έναν από τους εξάδελφούς του και βρέθηκε νεκρός σε μια απόσταση περίπου 100 μέτρων. Από την αστυνομία ερευνάται το ενδεχόμενο ότι ο 17χρονος να πρόλαβε και να έκανε στον πατέρα του μία αναπάντητη κλήση με το κινητό τηλέφωνό του. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που έκανε την πρώτη αυτοψία η πολλαπλή δολοφονία έγινε πιθανότητα μεταξύ 5 και 6 το απόγευμα.


Την Κυριακή το πρωί, ξεκίνησε δεύτερη λεπτομερής αυτοψία στο χώρο από ιατροδικαστή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών και κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας από την Αθήνα υπό την εποπτεία του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αγρινίου. Έρευνες για την υπόθεση διενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου με τη συνδρομή αξιωματικών του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής υπό την εποπτεία και το συντονισμό του γενικού επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγου Βασίλη Τσιατούρα και του γενικού αστυνομικού διευθυντή Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υποστράτηγου Δημήτρη Μπουλούκου.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από την αστυνομία δεν υπάρχει εμφανές κίνητρο για το πρωτοφανές έγκλημα κάτι που περιπλέκει το μυστήριο.

Πηγή: skai.gr