Άγιος Σάββας: Σε καραντίνα μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου μετά από συρροή κρουσμάτων

Σχετικά με δημοσιεύματα για το Αντικαρκινικό & Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», που το αναφέρουν ως «κλειστό» και ότι έχει αναστείλει τα χειρουργεία του, έχουμε να διευκρινίσουμε τα εξής προς αποκατάσταση της αλήθειας:
 
Έπειτα από εκδήλωση συρροής κρουσμάτων εντός του ΓΑΟΝΑ «Ο Άγιος Σάββας», πραγματοποιήθηκε ιχνηλάτηση των περιστατικών, όπως προβλέπεται, και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε κλίνες Covid του Νοσοκομείου τα μέλη του προσωπικού τέθηκαν σε καραντίνα, ενώ συνεδρίασε η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου, προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος της διασποράς  και να προτείνει τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

Επιπλέον, κατόπιν παραγγελίας της 1ης ΥΠΕ μετέβη στο Νοσοκομείο ad hoc Επιτροπή, με επικεφαλής τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Νικόλαο Σύψα, για περαιτέρω αξιολόγηση της κατάστασης και αποφασίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Τα Τακτικά Εξωτερικά και τα Απογευματινά Ιατρεία του Νοσοκομείου λειτουργούν κανονικά και δεν έχουν ανασταλεί οι τακτικές εισαγωγές, ενώ τα προγραμματισμένα ραντεβού επισκεπτών-ασθενών θα πραγματοποιηθούν κανονικά τη Δευτέρα 14/12.

Πιο αναλυτικά, σήμερα διενεργήθηκαν 7 χειρουργεία, διενεργήθηκαν 75 χημειοθεραπείες σε μονάδα Κ.Η.Ν. και έγιναν 92  εισαγωγές ασθενών, ενώ τη Δευτέρα 14/12 είναι προγραμματισμένα 12 χειρουργεία και 84 χημειοθεραπείες.

Πηγή: skai.gr