Αγγελής: Υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης πολιτικών παραμονές των εκλογών

Αγγελής: Υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης πολιτικών παραμονές των εκλογών

Της Ιωάννας Μάνδρου

Οργανωμένο σχέδιο για προφυλάκιση παραμονές των εκλογών τριών πολιτικών, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υποστήριξε, ότι υπήρξε, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, καταθέτοντας συμπληρωματικά στην έρευνα για τη Novartis και  τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση, που διενεργείται από ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεση του ενώπιον του συναδέλφου του Ευάγγελου Ζαχαρή, ο κ.Αγγελής, φέρεται να μίλησε για την ύπαρξη σχεδίου το οποίο είχε ετοιμαστεί για προφυλακίσεις τριών πολιτικών, του Αντώνη Σαμαρά, του Αδωνι Γεωργιάδη αλλά και του Ανδρέα Λοβέρδου, παραμονές των βουλευτικών εκλογών προκειμένου το τότε κυβερνών κόμμα να κερδίσει και πάλι την εκλογική αναμέτρηση.

Ο κ. Αγγελής, μάλιστα φέρεται να είπε μεταξύ άλλων, ότι την ύπαρξη του εν λόγω σχεδίου είχαν συζητήσει μαζί του η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου αλλά και η τότε Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Για το λόγο αυτό ζήτησε να εξεταστούν κατ αντιπαράσταση, προκειμένου να μην αιωρείται, όπως είπε, αμφιβολία για την γνώση του εν λόγω σχεδίου.

Μετά τη σοβαρή συμπληρωματική κατάθεση Αγγελή, ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου απέστειλε αμέσως την κατάθεση του στη Βουλή προκειμένου να ληφθεί υπόψη στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης κοινοβουλευτικής έρευνας με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.