Αφγανός κατηγορήθηκε πως απήγαγε και εκβίασε οικογένεια- Με απόφαση Εφετείου αφέθηκε ελευθερος

Εκτός των φυλακών Κορυδαλλού είναι ένας άνδρας Αφγανικής καταγωγής ο οποίος κατηγορήθηκε πως κράτησε για έναν ολόκληρο μήνα μία οικογένεια αλλοδαπών, απειλώντας πως θα σκοτώσει τα παιδιά τους, σε περίπτωση που δεν του κατέβαλλαν το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ. Στα μέσα Απριλίου το δικαστήριο Εφετών Αθηνών έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο ο οποίος κρατούταν στις φυλακές Κορυδαλλού για 14 μήνες.

Το χρονικό της υπόθεσης 

Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης που αποκαλύπτει σήμερα το Skai.gr στις 25 Δεκεμβρίου του 2019. Ο Αφγανός κατηγορήθηκε πως, από κοινού με έναν άλλο άγνωστο άνδρα, απήγαγε μία οικογένεια αλλοδαπών. Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψαν οι αστυνομικοί φέρεται να κρατούσε παράνομα σε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας έναν άνδρα, τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους. Το ένα παιδί ήταν μόλις ενός έτους και το άλλο είχε ξεπεράσει την ηλικία των τριών. Απειλώντας ότι θα σκοτώσει τα δύο ανήλικα κατηγορήθηκε πως ζήτησε από τους απαχθέντες να του καταβάλλουν το ποσό των 15.000 ευρώ προκειμένου να τους απελευθερώσει. Τελικά ένας συγγενής των ομήρων αλλοδαπών, μετά τον καταγγελόμενο εκβιασμό, κατέβαλλε το ποσό και απελευθερώθηκαν. Ο αλλοδαπός κατηγορήθηκε για Αρπαγή από κοινού και κατά συρροή και εκβίαση και συνελήφθη. Ωστόσο μετά από συνεδρίαση του Β Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κρίθηκε αθώος, παρά την κράτησή του.

Οι δηλώσεις της δικηγόρου...

Η συνήγορος υπεράσπισή του αλλοδαπού, κ. Θεανώ Νάκου, έκανε λόγο για "κατασκευασμένη καταγγελία". 
«Ο εντολέας μου κηρύχθηκε πανηγυρικά αθώος για όλες τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, καθώς απεδείχθη ότι επρόκειτο για μια καθ'  όλα κατασκευασμένη καταγγελία. Οι μηνυτές υπέπεσαν σε κραυγαλέες αντιφάσεις στις καταθέσεις τους, καθώς επίσης εισφέρθηκαν στο ακροατήριο μαρτυρικές καταθέσεις περιοίκων που πιστοποίησαν ότι οι καταγγέλοντες διαβιούσαν σε καθεστώς πλήρους ελευθερίας», δήλωσε στο Skai.gr η δικηγόρος και συνέχισε: «Απόρροια αυτής της ψευδούς καταγγελίας με την οποία οι μηνυτές αποσκοπούσαν να αιτηθούν πολιτικού ασύλου στην Ελλαδα, ηταν να παραμείνει ένας αθώος για 14 συναπτούς μήνες προφυλακιστέος, και μάλιστα αντιμετωπίζοντας πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι επιτακτική ανάγκη να ελέγχεται ενδελεχώς η ουσιαστική βασιμότητα των καταγγελιών στο στάδιο της ανάκρισης προκειμένου να κατασταλεί το φαινόμενο των άδικων προφυλακίσεων».

Πηγή: skai.gr