Δεν χρειάζεται να έχεις κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο στη μαγειρική για να αρχίσεις να πειραματίζεσαι με νέα πιάτα και καινούργιες γεύσεις.

Για αρχή αρκεί να έχεις διάθεση, όρεξη να μάθεις και λίγο παραπάνω χρόνο!

Και επειδή πιθανότατα αυτόν τον επιπλέον χρόνο δεν τον έχεις τις καθημερινές αλλά το Σαββατοκύριακο, εδώ θα δεις τι δικές μας αγαπημένες, και πιο εύκολες συνταγές για να δοκιμάσεις.

Μπισκότα με κουκουνάρι για επικάλυψη 

Υλικά:

  • 200-220 γραμμάρια πάστα αμυγδάλου
  • 1/4 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι κουκουνάρι

Εκτέλεση:

Τοποθέτησε μια σχάρα στη μέση του φούρνου και προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σπάσε την πάστα αμυγδάλου σε κομματάκια και τοποθέτησέ τα στο μπολ του μούλτι. Πρόσθεσε την κρυσταλλική ζάχαρη και τη ζάχαρη άχνη και χτύπα μέχρι το μείγμα να ενωθεί και να γίνει θρυμματισμένο. Πρόσθεσε 1 μεγάλο ασπράδι αυγού και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και χτύπα το ξανά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, πηχτή ζύμη, περίπου για 20 δευτερόλεπτα. Τοποθέτησε το κουκουνάρι σε ένα μικρό μπολ. Χώρισε τη ζύμη σε 12 μέρη (μια γεμάτη κουταλιά της σούπας το καθένα). Δουλεύοντας με 1 μερίδα τη φορά, ρίξε το κάθε μπισκότο στο μπολ με το κουκουνάρι για να καλυφθεί. Τοποθέτησέ το στο ταψί, αφήνοντας τις μπάλες της ζύμης σε απόσταση τουλάχιστον μισού εκατοστού μεταξύ τους. Ψήσε μέχρι να σφίξουν οι άκρες από τα μπισκότα και τα κουκουνάρια να ροδίσουν, 15 με 17 λεπτά περίπου. Αφήσέ τα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά, μετά μετάφερέ τα σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.

Τα ψημένα μπισκότα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου έως και 1 εβδομάδα περίπου.

Βελουτέ κολοκύθας με καραμελωμένα καρύδια

Υλικά:

Για την κολοκυθόσουπα:

  • 1 ολόκληρη μικρή κολοκύθα
  • 1 σκόρδο
  • λίγο δεντρολίβανο ή θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • 3-4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τα καραμελωμένα καρύδια:

  • 1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • τριμμένη γραβιέρα (επίσης για το topping)

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόψε την κολοκύθα στη μέση. Αφαίρεσε τους σπόρους και τον πολτό από το κάθε μισό. Χάραξε την επιφάνεια της κολοκύθας με ένα μαχαίρι και τοποθέτησέ τη σε ένα ταψί αλλά μην τη βάλεις ακόμα στον φούρνο.

Καθάρισε το σκόρδο και κόψε το στη μέση. Τρίψε το σκόρδο γύρω από την επιφάνεια της κολοκύθας. Ρίξε λίγο θυμάρι και το κάθε μισό σκόρδο σε κάθε κολοκύθα. Περίχυσε με ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Ψήσε για 45 λεπτά (περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το μέγεθος της κολοκύθας).

Εντωμεταξύ, σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν είναι έτοιμη η κολοκύθα, πρόσθεσε τα καρύδια σε εάν τηγάνι και ανακάτεψέ τα με το μείγμα βουτύρου για λίγο.

Αφαίρεσε τα βότανα από το εσωτερικό της κολοκύθας. Ρίξε τη σάρκα της κολοκύθας στο μούλτι και πρόσθεσε 3-4 από τις ψημένες σκελίδες σκόρδου. Πρόσθεσε περίπου 1 φλιτζάνι ζωμό και πολτοποίησε μέχρι να γίνει πολύ λείος.

Μετάφερε την πολτοποιημένη σούπα σε μια κατσαρόλα. αλατοπιπέρωσε, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε σιγά σιγά.

Σέρβιρε τη σούπας με τα τριμμένα καρύδια από πάνω και λίγη τριμμένη γραβιέρα.

Ρολάκια με πέστο βασιλικού και πιπεριά Φλωρίνης

Υλικά:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 100 γραμμάρια πέστο βασιλικού
  • 120 γραμμάρια αγελαδινό τυρί τριμμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης

Εκτέλεση:

Άνοιξε το φύλλο της σφολιάτας και άπλωσε σε όλη την επιφάνεια την πέστο βασιλικού.

Στη συνέχεια πασπάλισε με το τριμμένο τυρί σε ολόκληρη την επιφάνεια. Κόψε σε κυβάκια την πιπεριά και πρόσθεσέ την και εκείνη σε διάφορα σημεία.

Τύλιξε σε ρολό και με ένα μαχαίρι κόψε σε μέγεθος 2cm, σχεδόν όσο ένα δάχτυλο. Τοποθέτησε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος με λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 170 βαθμούς για 15-18 λεπτά μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα η σφολιάτα, και φυσικά να έχει λιώσει το τυρί.

Ζεστή σοκολάτα με φυστικοβούτυρο

Τι θα χρειαστείς:

  • 1 φλιτζάνι (240 ml) νερό
  • 1/2 φλιτζάνι (130 γραμμάρια) γλυκό φυστικοβούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας (25 γραμμάρια) σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια (960 ml) πλήρες γάλα
  • 225 γραμμάρια κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • λίγη ζάχαρη προαιρετικά

Για το σερβίρισμα:

  • 2 φλιτζάνια (480 ml) σαντιγί
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • σιρόπι καραμέλας

Πώς θα τη φτιάξεις:
Άσε το νερό να βράσει σε μια μικρή κατσαρόλα. Όταν την αποσύρεις από το μάτι της κουζίνας πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί. Πρόσθεσε τη σκόνη κακάο και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Βάλε ξανά την κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και ρίξε σιγά σιγά το γάλα. Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να ενωθούν πλήρως το γάλα και το μείγμα φυστικοβούτυρου.

Όταν το γάλα είναι ζεστό, αλλά δεν βράζει, πρόσθεσε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα. Το μείγμα πρέπει να μοιάζει με μια σούπα σοκολάτας. Δοκίμασε για να δεις εάν πρέπει να προσθέσεις ζάχαρη. Αφαίρεσε τη ζεστή σοκολάτα από το μάτι της κουζίνας και κράτα τη σκεπασμένη μέχρι να έρθει η ώρα να σερβίρεις.

Για να φτιάξεις τη σαντιγί, χτύπα την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαφορετικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμη σαντιγί.

Σέρβιρε τη ζεστή σοκολάτα με τη σαντιγί και λίγη σάλτσα καραμέλας. Αποθήκευσε όση από τη σοκολάτα περίσσεψε στο ψυγείο και ζέστανέ την όταν θέλεις να την απολαύσεις ξανά.

Διαβάστε ακόμη: 

Οι καλύτερες eco-friendly εναλλακτικές για μαντηλάκια καθαρισμού

Τα 4 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις τη σχέση σου άμεσα
 

Πηγή: Savoirville

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις