Σάββατο, η ιδανική μέρα για να ξεδιπλώσεις όλο το ταλέντο σου στη μαγειρική και να απολαύσεις τα αποτελέσματα τόσο εσύ όσο και οι αγαπημένοι σου. Εδώ θα δεις τις δικές μας αγαπημένες συνταγές, που μπορείς να δοκιμάσεις σε διαφορετικές ώρες τις ημέρας.

Smoothie bowl με ακτινίδιο και καρύδα για το πρωινό του Σαββάτου

Τι θα χρειαστείς για 2 μπολ:

  • 2 φλιτζάνια σπανάκι
  • 1 παγωμένη μπανάνα
  • 1 αβοκάντο
  • 1 μήλο
  • ¼ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • ½ φλιτζάνι πάγο
  • 1 ακτινίδιο, κομμένο σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας goji berries
  • 2 κουταλιές της σούπας καρύδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια

Πώς θα το φτιάξεις:

Σε ένα μπλέντερ, βάλε το σπανάκι, την μπανάνα, το αβοκάντο, το μήλο, το γάλα αμυγδάλου και τον πάγο. Χτύπα καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Ρίξε το smoothie σε δύο μπολ και γάρνιρε με το ακτινίδιο, τα goji berries, την καρύδα και τα καρύδια.

Vegan Mac and Cheese για το μεσημέρι

Υλικά:

Για τη “σκόνη” του man and cheese:

  • 1/2 φλιτζάνι διατροφική μαγιά
  • 6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κρεμμυδιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι της σούπας κουρκουμά και πάπρικα (για το χρώμα)

Για τα μακαρόνια:

  • 500 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι της αρεσκείας σου (βίδες, κοχυλάκια κ.λπ)
  • 1 1/2 φλιτζάνια vegan γάλα (γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη, γάλα σόγιας ή γάλα βρώμης)
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  • μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ανακάτεψε όλα τα συστατικά της “σκόνης” τυριού μέχρι να γίνει μια λεπτή σκόνη, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Εάν βάλεις αυτή τη σκόνη σε ένα βάζο είναι αρκετή για να φτιάξεις 3-4 μερίδες vegan mac and cheese στο μέλλον.

Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ρίξε το γάλα και 3 κουταλιές της σούπας από τη σκόνη σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακάτεψε καλά και σιγά σιγά βράσε μέχρι να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα.

Συνδύασε τη σάλτσα τυριού και τα βρασμένα μακαρόνια. Ρίξε το λάδι καρύδας. Στο τέλος πρόσθεσε εάν θέλεις λίγο χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Pancakes φούρνου με μαρμελάδα βερίκοκο για τον απογευματινό καφέ σου ή τσάι

Υλικά:

  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό
  • 250ml κεφίρ
  • 50 ml ηλιέλαιο
  • 40 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 1 κάψουλα βανιλίνη
  • 8 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 ώριμο βερίκοκο σε φετούλες

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα στερεά υλικά. Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ ανακάτεψε τα υπόλοιπα υλικά εκτός, από τη μαρμελάδα και το βερίκοκο. Ένωσε τα δυο μίγματα με ένα σύρμα. Στρώσε λαδόκολλα σε ένα ταψί και άπλωσε τη ζύμη. Πάρε τη μαρμελάδα και βάλε μικρές κουταλιές μέσα στο μίγμα. Με ένα μαχαίρι άπωσέ την απαλά. Μοίρασε μέσα στο ταψάκι και τις φέτες του φρούτου. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Άφησε να κρυώσει λίγο και κόψε σε κομμάτια, σε όποιο μέγεθος επιθυμείς.

Σπιτική λεμονάδα για την απολαμβάνεις όλη την ημέρα

Υλικά για 8 ποτήρια:

  • 8 λεμόνια, κομμένα στη μέση
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο μελισσόχορτο, ψιλοκομμένο
  • 1 έως 2 φλιτζάνια σιρόπι αγαύης
  • Εκτέλεση:

Χρησιμοποίησε ένα στίφτη για να στύψεις τα λεμόνια και βάλε τον μισό χυμό σε μια μεγάλη κανάτα. Πρόσθεσε το μελισσόχορτο και το σιρόπι αγαύης και ανακάτεψε. Πρόσθεσε 8 φλιτζάνια νερό και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε καλά και δοκίμασε εάν χρειάζεται και άλλο σιρόπι αγαύης. Ρίξε τον χυμό σε ποτήρια γεμάτα με πάγο και απόλαυσέ τον παγωμένο.

Διαβάστε ακόμη

5 κλασικές ταινίες που θα σε βάλουν σε φθινοπωρινό mood

4 hacks για να διαβάζεις εύκολα περισσότερα βιβλία

Πηγή: savoirville.gr