Ψητός σολομός με σάλτσα λεμονιού

Ο σολομός είναι από τα αγαπημένα ψάρια πολλών αφού είναι εξαιρετικά νόστιμος, έχει πολλά οφέλη για την υγεία και είναι ένα σχετικά εύκολο πιάτο στην παρασκευή του.

Εάν βαρέθηκες όμως τις κλασικές συνταγές για τον σολομό εδώ θα δεις μια εξίσου εύκολη αλλά πολύ πιο νόστιμη συνταγή για ψητό σολομό με την πιο υπέροχη σάλτσα λεμονιού.

Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες baby
  • ελαιόλαδo, σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι
  • 2-3 φλιτζάνια μπρόκολo
  • 2 φιλέτα σολομού

Για τη σάλτσα λεμονιού:

  • 6-8 κουταλιές βούτυρο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή βασιλικό
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώσε σε ένα ταψί ένα χαρτί ψησίματος. Πρόσθεσε τις κομμένες πατάτες στο ταψί και ρίξε λίγο ελαιόλαδο, σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι. Ψήσε για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Ενώ οι πατάτες ψήνονται, φτιάξε τη σάλτσα.

Λιώσε το βούτυρο σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε το σκόρδο και θυμάρι. Σόταρε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να αρωματιστούν. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και άφησέ τα να σιγοβράσουν. Αφαίρεσε τα κλαδάκια του θυμαριού. Ανακάτεψε τον χυμό λεμονιού με τα μυρωδικά και πρόσθεσέ τα. Βάλε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται.

Πρόσθεσε το μπρόκολο και τον σολομό στο ταψί μαζί με τις πατάτες. Ρίξε λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ψήσε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως ο σολομός.

Σέρβιρε τον σολομό, τις πατάτες και το μπρόκολο με μεγάλες κουταλιές από τη σάλτσα, και εάν θέλεις πρόσθεσε επιπλέον μυρωδικά ή βότανα.

Διαβάστε ακόμη:

-Ρυζόγαλο, ή αλλιώς τα παιδικά σου χρόνια σε ένα μπολ

-Τα 5 ροφήματα των μακροβιότερων ανθρώπων της Γης
 

Πηγή: Savoirville