Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ: Οι συνταγές της εβδομάδας (pics)

Είμαστε έτοιμοι για νόστιμες συνταγές και μικρά μυστικά που κάνουν το μαγείρεμα απόλαυση; Αν ναι, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει τη λύση. Καθημερινά ετοιμάζει πιάτα με χρώματα που γεμίζουν το μάτι, πιάτα με αρώματα για να μοσχοβολήσει όλο το σπίτι και πιάτα με γεύση για να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Αυτή την εβδομάδα υποδέχεται τον Γρηγόρη Γκουντάρα και τον Ηλία Γκότση και μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο της κουζίνας.

Από τη Δευτέρα 1η έως την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στις 13.15 είναι «Ώρα για Φαγητό», στον ΣΚΑΪ.

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου – Διατροφή & Ευεξία
Η εβδομάδα ξεκινά με πιάτα για θρέψη και ευεξία. Ξεκινάμε με νηστίσιμη σπανακόπιτα, νόστιμη και λαχταριστή για όλες τις ώρες. Στη συνέχεια, η Αργυρώ υποδέχεται τον γυμναστή Ηλία Γκότση και μιλούν για την ανάγκη άσκησης, μαγειρεύοντας παρέα, πρασοσελινόριζα με κρούστα στον φούρνο. Στο τέλος, φτιάχνει ένα γλυκό στο ποτήρι, τις κωστάντζες, που έχουν ρίζες, στις οικογενειακές μνήμες της Αργυρώς. Ένα εύκολο αλλά χορταστικό και θρεπτικό γλυκό, χωρίς ζάχαρη και με βελούδινη υφή.

Τρίτη 2 Νοεμβρίου – Το Δικό σας Φαγητό
Η Τρίτη έχει νόστιμους πρασοκεφτέδες και "ξεμυαλιστική" μπουγάτσα με σοκολάτα με τραγανό φύλλο και αφράτη κρέμα. Το επεισόδιο κλείνει με μια εύκολη και γρήγορη πρόταση για το ταπεράκι του γραφείου που ζήτησαν οι τηλεθεατές μέσα από τα social media: ρυζοσαλάτα με κοτόπουλο.

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου – Ώρα για Παρέα
Στην κουζίνα της Αργυρώς σήμερα έρχεται ο Γρηγόρης Γκουντάρας. Οι δύο φίλοι θα θυμηθούν παλιές καλές στιγμές και θα μαγειρέψουν το ωραιότερο σνίτσελ μπακαλιάρου με σαλάτα κους κους. Ένα πιάτο με λίγη ώρα προετοιμασίας, ιδανικό για όλη την οικογένεια. Στη συνέχεια, συνεχίσουν το μαγείρεμα και ετοιμάζουν λαχταριστή μακαρονάδα με μπλε τυρί και πράσο, ένα πιάτο δυνατό και εντυπωσιακό.

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου – Ώρα για Γλυκό
Σήμερα είναι Ώρα για Γλυκό. Και ξεκινάμε με εύκολο, αφράτο, κέικ καρότου με γλάσο σοκολάτας και μετατρέπουμε ένα καθημερινό κέικ σε ένα τέλειο γλυκό. Συνεχίζουμε με λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα με τρεις απολαυστικές στρώσεις και κλείνουμε με τις πιο πρωτότυπες, γεμιστές, αραβικές πίτες φούρνου, μια αλμυρή πρόταση για λαχταριστό φαγητό, στη στιγμή. 

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου – Ώρα για Μενού
Το τέλος της εβδομάδας έχει ανατολίτικο μενού. Η Αργυρώ ξεκινά με babaganoush – την πιο διάσημη μελιτζανοσαλάτα του κόσμου με άρωμα Ανατολής, συνεχίζει με κεϊμά γιαουρτλού – ένα πιάτο με γεύση από την Πόλη, και για το τέλος, υπέροχο κιουνεφέ, που λιώνει στο στόμα.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ. Δευτέρα έως Παρασκευή στις 13.15 στον ΣΚΑΪ

Δείτε όλες τις συνταγές εδώ

#oragiafagito

Πηγή: skai.gr