Κάθε Σαββατοκύριακο αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα στο να μην κάνεις τίποτα απολύτως και απλά να περιφέρεσαι νωχελικά μέσα στο σπίτι και στο να κάνεις όσα δεν πρόλαβες μέσα στην εβδομάδα.

Να βγεις, να δεις τους φίλους σου, να διαβάσεις, να δεις ταινίες, να καθαρίσεις το σπίτι, να μαγειρέψεις.

Εάν λοιπόν αυτό είναι ένα από τα Σαββατοκύριακα που νιώθεις πως έχεις έμπνευση και διάθεση να πειραματιστείς με νέες συνταγές μαγειρικής εδώ θα δεις τις δικές μας αγαπημένες.

Smoothie ρυζιού με φυστικοβούτυρο

Τι θα χρειαστείς (για 2-3 ποτήρια):

200 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
250 γραμμάρια γάλα ρυζιού
100 γραμμάρια φυστικοβούτυρο
50 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο πάγο
κανέλα (για το σερβίρισμα, προαιρετικά)

Πώς θα το φτιάξεις:

Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτύπα για περίπου 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφαίρεσε από το μπλέντερ το μείγμα και μοίρασέ το σε ποτήρια. Πασπάλισε εάν θες με σταφίδες και κανέλα.

Νόστιμα και τραγανά κιμαδοπιτάκια

Υλικά:

1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμάς
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 καρότο τριμμένο
1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος)
1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
200 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ 1 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπελτέ
αλάτι-πιπέρι
3 κόκκους μπαχάρι
ελαιόλαδο
200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
1/2 πακέτο φύλλο κρούστας
μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα σόταρε τον κιμά σε λίγο ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και το σκόρδο. Μόλις σοταριστούν σβήσε με το κρασί. Πρόσθεσε τον ντοματοπελτέ, την κονκασέ και λίγο νερό. Συνέχισε με τα μπαχαρικά. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία στη μισή ένταση και άφησε να σιγοβράσει μέχρι να σωθούν τα υγρά. Όταν είναι έτοιμο άφησέ το να κρυώσει τελείως και πρόσθεσε τη γραβιέρα. Άνοιξε τα φύλλα κρούστας και κόψε τα σε λωρίδες περίπου στο μέγεθος μιας παλάμης. Πέρνα με λίγο ελαιόλαδο το φύλλο και πρόσθεσε μία κουταλιά της σούπας κιμά. Κλείσε σε ρολό ή τρίγωνο ανά δυο φύλλα. Πέρνα με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια και πρόσθεσε σουσάμι. Ψήσε σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!

Αλμυρό μάφιν με τόνο

Υλικά:

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια τόνος Geisha σε νερό
1 μάτσο φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
150 γραμμάρια τριμμένο πεκορίνο
3 αβγά
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι γάλα
50 γραμμάρια λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
βούτυρο και αλεύρι για τις φόρμες

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτύπα με σύρμα τα αβγά μαζί με το γάλα και αλατοπιπέρωσε. Πρόσθεσε το λάδι και ανακάτεψε. Βάλε τον τόνο Geisha, τον άνηθο, το πεκορίνο, τη λιαστή ντομάτα και ανακάτεψε. Σε ένα άλλο μπολ κοσκίνισε το αλεύρι με το μπέικιν και πρόσθεσέ τα σταδιακά στο μείγμα ανακατεύοντας. Βουτύρωσε τις φόρμες και γέμισέ τες στα 2/3. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.

Χαμομήλι με ginger και μπαχαρικά

Τι θα χρειαστείς για 2 κούπες:

2 φλιτζάνια νερό
1 φακελάκι χαμομήλι
1 ξυλάκι κανέλα
ένα κομματάκι ginger
3 σκελίδες γαρύφαλλο
2 κουταλιές της σούπας στυμμένο λεμόνι

Πώς θα το φτιάξεις:

Ρίξε σε μια μικρή κατσαρόλα τα δύο φλιτζάνια νερό, την κανέλα και το γαρύφαλλο ανακατεύοντας σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν αρχίσει να βράζει απόσυρέ το από το μάτι της κουζίνας. Αφαίρεσε την κανέλα και το γαρύφαλλο και πρόσθεσε το χαμομήλι και το ginger. Άφησέ τα για 8-10 λεπτά εκεί με κλειστό το καπάκι.

Αφαίρεσε το χαμομήλι και το ginger και πρόσθεσε το μέλι και το χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε σε μεσαία θερμοκρασία ώσπου το μέλι να διαλυθεί τελείως. Χώρισε το ρόφημα σε δύο κούπες και καλή απόλαυση!

Διαβάστε ακόμα:

Πώς θα φέρεις ξανά το hygge των Δανών στο σπίτι σου

Davida Athens: Όλοι οι λόγοι που αγαπάμε το brand με τα πιο ιδιαίτερα hair accessories

Πηγή: savoirville.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις