Ήρθε λοιπόν και αυτό το Σαββατοκύριακο και μαζί του έφερε μπόλικο κρύο, από αυτό που θες να ακυρώσεις κάθε σου έξοδο από το σπίτι και να μείνεις κάτω από τις κουβέρτες μέχρι τη Δευτέρα το πρωί.

Εάν όμως αυτό το Σαββατοκύριακο νιώσεις μια περίεργη έλξη για την κουζίνα σου και έχεις έμπνευση και διάθεση να πειραματιστείς με νέες συνταγές μαγειρικής εδώ θα δεις τις δικές μας αγαπημένες.

Avocado Toast με μαριναρισμένα ντοματίνια

4 συνταγές που αξίζει να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Υλικά:
2 φέτες ψωμί
1 αβοκάντο ώριμο
2 κουταλιές γιαούρτι
5-6 ντοματίνια κομμένα σε φέτες
χυμό από ένα lime
αλάτι και πιπέρι
θυμάρι και ρίγανη
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Άλειψε τις φέτες του ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο και φρυγάνισέ τες σε ένα τηγάνι. Καθάρισε το αβοκάντο και κόψε το σε μεγάλα κομμάτια. Χτύπα στο μούλτι το γιαούρτι, το αβοκάντο, τον χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο και πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπόλ ανακάτεψε τα κομμένα ντοματίνια με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και τη ρίγανη. Στρώσε τις φέτες του ψωμιού με τη μους αβοκάντο, μετά βάλε τα ντοματίνια και γάρνιρε με ελαιόλαδο και τα μυρωδικά.

Καφές με αβοκάντο

4 συνταγές που αξίζει να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτό το Σαββατοκύριακο (2)

Τι θα χρειαστείς:
1/2 ώριμο αβοκάντο
1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 – 2 σταγόνες υγρή στέβια
1 φλιτζάνι δυνατός καφές
πάγος, για το σερβίρισμα
Πώς θα τον φτιάξεις:

Απλά ανακάτεψε τα πάντα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Γέμισε ένα ή δύο ποτήρια με πάγο, και ρίξε το μείγμα του καφέ από πάνω. Καλή απόλαυση!

Λαχανάκια Βρυξελλών ογκρατέν

4 συνταγές που αξίζει να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτό το Σαββατοκύριακο (1)
countryliving.com/BRIAN WOODCOCK
Υλικά:
1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών κατεψυγμένα ή φρέσκα
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κούπα γάλα πλήρες
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
1 κούπα γραβιέρα τριμμένη
1 κούπα κασέρι τριμμένο
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Aρχικα βράσε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι σώταρε το μπέικον. Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε το βούτυρο και ρίξε μέσα το αλεύρι και ανακάτεψε μέχρι να πάρει λίγο πιο σκούρο χρώμα. Πρόσθεσε το φρέσκο γάλα και ανακάτεψε γρήγορα. Μόλις είναι έτοιμη η μπεσαμέλ βγάλε το κατσαρολάκι από το μάτι της κουζίνας και ρίξε μέσα τα τρία τυριά και ανακάτεψε μέχρι τα υλικά να ενσωματωθούν. Πρόσθεσε το αβγό και ανακάτεψε γρήγορα. Ρίξε λίγο αλάτι και πιπέρι και δοκίμασέ τη να δεις εάν είναι εντάξει.

Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλε όλα τα λαχανάκια Βρυξελλών μέσα σε ένα πυρέξ ή αντικολλητικό ταψί. Πασπάλισε με το μπέικον και περίχυσ με την μπεσαμέλ. Ψήσε στο φούρνο για 45-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να κάνει μια ομοιόμορφη κρούστα.

Καστανόσουπα βελουτέ

4 συνταγές που αξίζει να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτό το Σαββατοκύριακο (3)
sweetandsaltyfeelings.com
Υλικά:
500 γραμμάρια κάστανα, καθαρισμένα και βρασμένα
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
30 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 ml νερό
1 κύβο λαχανικών
αλάτι
πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

βρασμένα κάστανα
κρέμα γάλακτος
φύλλα μαϊντανού ή ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση:
Ξεφλούδισε και κόψε το κρεμμύδι σε φέτες ή κύβους.

Σε μια κατσαρόλα πρόσθεσε το βούτυρο και ζέστανε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει. Μόλις λιώσει το βούτυρο, πρόσθεσε το κρεμμύδι και αλατοπιπέρωσε. Σόταρε για περίπου 1-2 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία ή μέχρι να γίνει διάφανο.

Πρόσθεσε τα βρασμένα κάστανα και σόταρέ τα για ένα λεπτό. Ρίξε μέσα τον κύβο λαχανικών, το νερό και την κρέμα. Αλατοπιπέρωσε ξανά. Σκέπασε την κατσαρόλα με το καπάκι και άφησέ το να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια, μαγείρεψε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά, με την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη.

Όταν βράσει, ανακάτεψε τη σούπα είτε με ένα ραβδομπλέντερ χειρός είτε σε παρτίδες σε ένα κανονικό μπλέντερ. Χτύπα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μόλις αναμειχθεί, δοκίμασε για τυχόν πρόσθετα καρυκεύματα.

Σέρβιρε και γαρνίρουμε με μερικά κάστανα καθαρισμένα, μαγειρεμένα και ψιλοκομμένα, φύλλα μαϊντανού ή ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Για επιπλέον γεύση πρόσθεσε και λίγη κρέμα γάλακτος.

Διαβάστε Ακόμη

Τα φυτά που αποφεύγουν ακόμα και οι plant experts

Τρίγωνο αλλαγής: Το σωσίβιό σου για τις ώρες που δεν έχεις ιδέα τι σου φταίει

Πηγή: savoir ville

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις