Μπισκότα με κουκουνάρι για να μπεις λίγο νωρίτερα στο κλίμα των Χριστουγέννων

Ήρθε η ώρα να μάθεις και να δοκιμάσεις τη συνταγή για αυθεντικά μπισκότα Pignoli. Τα μπισκότα pignoli είναι ιταλικά μπισκότα που παρασκευάζονται με πάστα αμυγδάλου, ζάχαρη και ασπράδια αυγών και στο τέλος τυλίγονται σε κουκουνάρι πριν το ψήσιμο (pignoli είναι η ιταλική λέξη για το κουκουνάρι).

Και εάν μας ρωτάς, είναι τέλεια για όλο τον χρόνο αλλά ιδανικά για αυτήν την περίοδο που κάποιοι έχουν ξεκινήσει τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού.

Σκέφτεσαι καλύτερη παρέα για να σε συντροφεύει όσο χαζεύεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου; Εντάξει, ίσως μια ζεστή σοκολάτα.

Υλικά:
200-220 γραμμάρια πάστα αμυγδάλου
1/4 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
1 μεγάλο ασπράδι αυγού
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι κουκουνάρι

Εκτέλεση:
Τοποθέτησε μια σχάρα στη μέση του φούρνου και προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σπάσε την πάστα αμυγδάλου σε κομματάκια και τοποθέτησέ τα στο μπολ του μούλτι. Πρόσθεσε την κρυσταλλική ζάχαρη και τη ζάχαρη άχνη και χτύπα μέχρι το μείγμα να ενωθεί και να γίνει θρυμματισμένο. Πρόσθεσε 1 μεγάλο ασπράδι αυγού και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και χτύπα το ξανά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, πηχτή ζύμη, περίπου για 20 δευτερόλεπτα. Τοποθέτησε το κουκουνάρι σε ένα μικρό μπολ. Χώρισε τη ζύμη σε 12 μέρη (μια γεμάτη κουταλιά της σούπας το καθένα). Δουλεύοντας με 1 μερίδα τη φορά, ρίξε το κάθε μπισκότο στο μπολ με το κουκουνάρι για να καλυφθεί. Τοποθέτησέ το στο ταψί, αφήνοντας τις μπάλες της ζύμης σε απόσταση τουλάχιστον μισού εκατοστού μεταξύ τους. Ψήσε μέχρι να σφίξουν οι άκρες από τα μπισκότα και τα κουκουνάρια να ροδίσουν, 15 με 17 λεπτά περίπου. Αφήσέ τα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά, μετά μετάφερέ τα σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.

Τα ψημένα μπισκότα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου έως και 1 εβδομάδα περίπου.

Διαβάστε ακόμη:

Elves: H καλύτερη horror σειρά των φετινών Χριστουγέννων έρχεται από τη Δανία

5 λόγοι που εξηγούν γιατί το τριχωτό της κεφαλής χρειάζεται εξειδικευμένη περιποίηση

Πηγή: Savoir Ville