Δοκίμασε να φτιάξεις Dutch Baby Pancake αυτό το σαββατοκύριακο

Ας ξεκαθαρίσουμε ότι τα Dutch baby pancakes είναι το πιάτο που χρειάζεσαι εκείνες τις ημέρες που θέλεις να προσθέσεις λίγη έξτρα απόλαυση οπτικά και γευστικά.

Ένας βελούδινος χυλός τηγανίτας, ένας φούρνος και ένα καυτό μαντεμένιο τηγάνι της Lodge είναι τα βασικά ”όπλα” για να κατακτήσεις αυτή την απόλαυση.

Δούλεψε με ένα σύρμα για να πετύχεις μία απαλή ζύμη, χωρίς σβόλους. Στη συνέχεια, δώσε λίγο χρόνο στο μείγμα να ”ξεκουραστεί”. Αυτό θα δώσει στη τηγανίτα καλύτερη υφή. Τέλος, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις το μαντεμένιο τηγάνι καυτό. Είναι το tip που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τραγανές, καραμελωμένες άκρες.

Μπορείς να μεταφέρεις προσεκτικά την τηγανίτα με το σκεύος στο τραπέζι και μέχρι να κρυώσει να πασπαλίσεις με ζάχαρη άχνη. Έχε δίπλα πραλίνα φουντουκιού, μαρμελάδες, φυστικοβούτυρο, σιρόπι σφενδάμου, φρέσκα φρούτα.

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις τη συνταγή με μήλα και κανέλα.

Χρειάζεσαι 15-20 λεπτά συνολικά και τα παρακάτω: 

½ κούπα γάλα

2 αυγά

½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

λίγο αλάτι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Toppings της επιλογής σου

Πώς θα το φτιάξεις:

Βάλε ένα μαντεμένιο τηγάνι 22.86 εκ. στον φούρνο και προθέρμανε στους 230 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα ζέστανε το γάλα στον φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα.

Σε ένα μεσαίο μπολ χτύπησε τα αυγά και μετά ανακάτεψε το γάλα. Πρόσθεσε το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά.

Βγάλε από τον φούρνο προσεκτικά το τηγάνι και πρόσθεσε το βούτυρο για να καλύψεις το εσωτερικό. Ρίξε τη στο τηγάνι και βάλε ξανά στον φούρνο. Ψήσε 12-14 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η τηγανίτα.

Σέρβιρε με τους παραπάνω τρόπους και απόλαυσε.

Διαβάστε επίσης:

Υπάρχει ηθικός και μη ηθικός τρόπος διατροφής;

Μπορούν τα βότανα και τα μυρωδικά να ενισχύσουν την ενέργεια και το ανοσοποιητικό μας σύστημα;
 

Πηγή: savoirville