Cheesecake με κολοκύθα και μπαχαρικά

Μπορεί να νόμιζες πως οι διαφορετικές εκδοχές ενός cheesecake δεν είναι και τόσες πολλές και πως τις έχεις δοκιμάσει όλες, αλλά ίσως κάνεις λάθος.

Εδώ θα δεις μια συνταγή για cheesecake με κολοκύθα και μπαχαρικά, την οποία μόλις τη δοκιμάσεις δεν θα θες να φύγει το φθινόπωρο!

Υλικά:

Για τη βάση:

200 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive
90 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
Για τη γέμιση:

350 γραμμάρια τυρί κρέμα
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
450 γραμμάρια πουρέ κολοκύθας
200 ml κρέμα γάλακτος
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Για τη βάση: Βάλε σε ένα μεγάλο μπολ τα μπισκότα, θρυμματισμένα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Σε ένα στρογγυλό ταψί τοποθέτησε το μείγμα και πίεσέ το ελαφρά με ένα κουτάλι ή σπάτουλα ώστε να δημιουργηθεί η βάση. Βάλε το ταψί στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Για τη γέμιση: Στον κάδο του μίξερ βάλε το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τη ζάχαρη άχνη, τον πουρέ κολοκύθας και χτύπα τα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο άδειασέ το σε ένα μεγάλο μπολ και άφησέ το στην άκρη. Ρίξε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος χτύπα την σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί. Μόλις είναι έτοιμη, βάλε την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τον πουρέ κολοκύθας και ανακάτεψε με μία σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τοποθέτησε αυτό το μείγμα πάνω από τη βάση με το μπισκότο και μετάφερε το cheesecake στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Μπορείς να γαρνίρεις το cheesecake με τριμμένο μπισκότο ή extra σαντιγί.

Διαβάστε Ακόμη

Φτιάξε σπιτικό λίπασμα με τρία υλικά και κάνε τα φυτά σου χαρούμενα

4 εύκολες συνταγές για να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Φαγητού

Πηγή: Savoirville