Τσιπούρες στον φούρνο με κρόκο Κοζάνης

Μυρωδάτα ψάρια στον φούρνο, τα οποία μπορούμε να συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανητές ή με τα υπέροχα σέσκουλα με πορτοκάλι.

Υλικά

  • 4 τσιπούρες (περίπου 450 γρ. η καθεμία), καθαρισμένες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 60 ml χυμός λεμονιού
  • 7-10 ίνες κρόκου Κοζάνης
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Αλατίζουμε καλά τα ψάρια και τα αραδιάζουμε σε ταψί.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού με τον κρόκο Κοζάνης, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοιράζουμε το μείγμα με ένα κουτάλι πάνω στα ψάρια.
  4. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, αλλά να μη στεγνώσουν.
  5. Σερβίρουμε με σέσκουλα μαγειρεμένα με πορτοκάλι: Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 600 γρ. σέσκουλα χοντροκομμένα με 1 πορτοκάλι κομμένο σε 6 κομμάτια, 100 ml νερό και λίγο αλάτι.
  6. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.