Κλείσιμο

5 τροφές που μπορείς να προσθέσεις στο πρωινό σου για να ενισχύσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου

Αν παίζαμε σε κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, θα αρκούσε μόνο ένα χάπι για να λειτουργεί ο εγκέφαλος μας στο 100% των δυνατοτήτων του. Ωστόσο, στο σήμερα μπορούμε να αρκεστούμε σε μερικές τροφές που βοηθούν πραγματικά την λειτουργία του εγκεφάλου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ευκολότερο να τις εντάξουμε στο πρωινό γεύμα, μιας κι έτσι θα μας εξοπλίσουν κατάλληλα όταν μας περιμένει μία δύσκολη μέρα στη δουλειά.

Μύρτιλα

Θα έχεις ακούσει ήδη ότι όλα τα είδη μούρων είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την καλή υγεία του εγκεφάλου. Συγκεκριμένα τα μύρτιλα, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, προστατεύουν το ανοσοποιητικό και βοηθούν τον εγκέφαλο να λειτουργήσει ανενόχλητος από άλλες αποσπάσεις.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι μία νέα σούπερ τροφή που τα τελευταία χρόνια βλέπεις παντού. Ο λόγος είναι το ότι μπορεί εύκολα να ταιριάξει και να συμπληρώσει πολλά από τα γεύματα σου. Επίσης, η μεγάλη συγκέντρωση που διαθέτει σε ακόρεστα λίπη βοηθά στις γνωστικές μας ικανότητες καθώς και στην καλή συγκέντρωση.

Καρύδια

Όπως οι περισσότεροι ξηροί καρποί, έτσι και τα καρύδια είναι από εκείνες τις τροφές που χρειάζονται έστω και σε μικρή ποσότητα σε ένα πρωινό πιάτο. Περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Ε που βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία και συμβάλλει στην πρόληψη άλλων νόσων, όπως το Αλτσχάιμερ.

Κουρκουμάς

Για χρόνια ο κουρκουμάς ήταν ένα φάρμακο που προσέφερε απλόχερα η φύση. Σήμερα που γνωρίζουμε καλύτερα τις λειτουργίες του είναι καλό να τον εντάξουμε σε μικρές ποσότητες στη διατροφή μας. Έχει ιδιαίτερα αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν το μυαλό να λειτουργεί στα καλύτερά του.

Πράσινο τσάι

Θα έχεις συνηθίσει όποτε αισθάνεσαι κόπωση ή καθόλου όρεξη για δουλειά να στρέφεσαι σε μία κούπα καφέ. Σίγουρα, μία κούπα καφέ μπορεί να έχει άμεσα αποτελέσματα στη συγκέντρωση και την αποτελεσματικότητα στη δουλειά. Για τον οργανισμό, όμως, παίζει σημαντικότερο ρόλο η πηγή πρόσληψης της καφεΐνης. Για αυτόν τον λόγο, το πράσινο τσάι είναι μία καλύτερη και πιο φυσική εναλλακτική.

Διαβάστε ακόμα 

Τελικά τα mist για το πρόσωπο είναι αποτελεσματικά;

Πώς να αντικαταστήσεις τη συχνή “συγνώμη” στη δουλειά

Πηγή: savoir ville