Συνταγές Ψυχής: Ένα διαφορετικό γευστικό ταξίδι σε Κίσσαβο και Πήλιο (pics+vid)

«Είτε είναι το Πήλιο είτε είναι ο Κίσσαβος, το βουνό την άνοιξη είναι όνειρο και κυρίως ελευθερία». Την Κυριακή 25 Απριλίου στις 17.40, η Ελένη Ψυχούλη ταξιδεύει ανάμεσα στον Κίσσαβο και το Πήλιο, στην Αγιά των κερασιών, του κάστανου και του μήλου.

Συναντά την Αύρα Πανουσοπούλου, την πρώτη γυναίκα που έκλεισε τα τοπικά προϊόντα… μαγειρεμένα σε βαζάκια, που την ξεναγεί στο εργαστήρι της. Με τον γιο της Αύρας, τον Κωστή, που είναι σεφ και με αφορμή ένα τέτοιο βαζάκι, μαγειρεύουν... τραγανό στιφάδο και το συνοδεύουν με σαλάτα με φράουλες.

Ψηλά στον Κίσσαβο, στο υπέροχο και γραφικό Μεγαλόβρυσο, επισκέπτεται μια πρωτότυπη ΚΟΙΝΣΕΠ, φτιάχνει κεραμικά με τη Σοφία Τερζίδου και ξύλινες, χειροποίητες ηλεκτρικές κιθάρες με τον Θεόφιλο Μπακιρτζίδη και στη συνέχεια, με την Αύρα, ετοιμάζει ένα ονειρεμένο γιαουρτογλυκό. 

Στο αρχοντικό και πετρόκτιστο Μεταξοχώρι, το χωριό που έχουν επιλέξει πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες σαν ησυχαστήριο, επισκέπτεται το Μουσείο του Συλλόγου και μαθαίνει την ιστορία του χωριού που μας ταξιδεύει στις εποχές της οικονομικής ακμής του.

Στη Σκήτη, ένα ορεινό χωριό με τεχνητή λίμνη, εξερευνά το βουνό που αντικρίζει από τη μια το Αιγαίο και από την άλλη τον θεσσαλικό κάμπο. Τέλος, με την Αύρα μαγειρεύουν μια κλασική αγιώτικη συνταγή - κοτόπουλο σαλμί με καρύδια.

«Συνταγές Ψυχής» με την Ελένη Ψυχούλη -Ένα ταξίδι ζωής, γεμάτο χρώματα, νοστιμιά και αισιοδοξία! Κάθε Κυριακή στις 17.40, στον ΣΚΑΪ

 

 

 

Πηγή: skai.gr