4 ροφήματα για να θωρακίσεις το ανοσοποιητικό σου

Το να γνωρίζεις πώς να φροντίζεις και να προστατεύεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα είναι πολύ σημαντικό. Και σίγουρα γνωρίζεις πως αυτά που τρως και πίνεις μπορούν να βοηθήσουν την άμυνα του ανοσοποιητικού σου και να προωθήσουν τη γενική ευημερία του οργανισμού σου. Άλλωστε το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι ακριβώς αυτό, ένα σύστημα πρωτεϊνών, κυττάρων και ιστών που απαιτεί συνεχή τροφή και συντήρηση για να αποδίδει καλά.

Το να πιείς ένα υγιεινό ρόφημα είναι ένας εύκολος τρόπος για να πάρεις επιπλέον θρεπτικά συστατικά αφού ακόμη και η σωστή ενυδάτωση παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Και παρόλο που το νερό αποτελεί το πιο σημαντικό “ρόφημα” που οφείλεις να προσφέρεις στον οργανισμό σου, δεν είναι η μόνη επιλογή για να παραμείνεις υγιής και ενυδατωμένη. Παρακάτω, θα δεις τέσσερα αναζωογονητικά ροφήματα τα οποία μπορείς να πίνεις καθημερινά για να συμβάλεις στη θωράκιση του ανοσοποιητικού σου.

Νερό με λεμόνι 

Η προσθήκη μερικών σταγόνων λεμονιού στο νερό είναι ένας υπέροχος και απλός τρόπος για να προσθέσεις περισσότερη βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά, κάλιο και ψευδάργυρο στη καθημερινή σου διατροφή. Εναλλακτικά μπορείς να προσθέσεις αντί για σταγόνες λεμονιού μερικές σταγόνες από πορτοκάλι.

Τσάι και βότανα

Το τσάι και τα ροφήματα από βότανα είναι εξαιρετικά για την υγεία σου. Ανάλογα με την εποχή, την τοποθεσία και τη διαθεσιμότητα, αυτά είναι μερικά από τα απαραίτητα βότανα και μπαχαρικά που πρέπει να προσθέσεις στα ροφήματά σου: εχινάκεια, τζίντζερ, θυμάρι, μέντα και κουρκουμά.

Πράσινοι χυμοί

Τα πράσινα ροφήματα με βάση τα λαχανικά είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να δώσεις στο σώμα σου μια θρεπτική ώθηση. Έτσι θα παραμένεις και ενυδατωμένη αλλά και υγιής.

Νερό καρύδας

Το νερό καρύδας εκτός από το ότι σε ενυδατώνει, είναι ένας γευστικός τρόπος για να αυξήσεις την πρόσληψη καλίου και να αναπληρώσεις τους ηλεκτρολύτες. Για αυτό και είναι η ιδανική επιλογή ιδιαίτερα μετά από μια απαιτητική προπόνηση.

Διαβάστε ακόμη:

Τα 5 κορυφαία μυστικά για λαμπερά, αναζωογονημένα μαλλιά

20 εξωτικά φρούτα που αξίζει να δοκιμάσεις τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου

Πηγή: savoir ville