Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ: Οι συνταγές της Μεγάλης Εβδομάδας (pics)

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου παραμένει πιστή στο ραντεβού της με τους τηλεθεατές και τη Μεγάλη Εβδομάδα. Έτσι, μπαίνει στην κουζίνα της και μαγειρεύει τα καλύτερα για τις πασχαλινές ημέρες. Εύκολες αλλά πεντανόστιμες συνταγές για τις ημέρες τις νηστείας και υπέροχα πιάτα για το πασχαλινό τραπέζι. Από τη Μεγάλη Δευτέρα 26 έως τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου, στις 11.30 είναι Ώρα για Φαγητό στον ΣΚΑΪ.

Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου – Εύκολα & Υγιεινά
Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά με την Αργυρώ να ετοιμάζει και να μαγειρεύει τρεις γρήγορες και υπέροχες συνταγές για όσους κάνουν νηστεία. Ξεκινάει με μία τραγανή μανιταρόπιτα, μια πίτα γεμάτη νοστιμιά, με απίθανο χωριάτικο φύλλο, ενέργεια και φυτικές πρωτεΐνες. Ιδανική για νηστεία, αλλά και για όσους επιλέγουν την υγιεινή διατροφή όλο τον χρόνο. Συνεχίζει με ένα κλασικό πιάτο, σουπιές με λαχανικά και πλιγούρι. Και για το τέλος, ετοιμάζει μία συνταγή πρωτότυπη, ελαφριά και υγιεινή: σουβλάκια λαχανικών, χωρίς κρέας, για τους vegan foodies.

Μ. Τρίτη 27 Απριλίου – Μαγειρικό Σχολείο
Πασχαλινό μαγειρικό σχολείο σήμερα και η Αργυρώ ετοιμάζει διαχρονικές συνταγές. Ξεκινάει με μία πρωτότυπη παραλλαγή της κλασικής μαγειρίτσας. Νηστίσιμη μαγειρίτσα με μανιτάρια, αρκετά λαχανικά, ταχίνι και μπόλικο λεμόνι. Συνεχίζει με εύκολο τσουρέκι χωρίς ζύμωμα. Χωρίς μίξερ, είναι ιδανικό για αρχάριους και χρειάζεται μόλις 10 λεπτά προετοιμασίας. Για το τέλος, ετοιμάζει μία κλασική συνταγή, αρνί με πατάτες στον φούρνο. Μία συνταγή με πολλά μυρωδικά που θα κάνει την κουζίνα μας να μοσχοβολήσει, λόγω της ιδιαίτερης μαρινάδας. 

Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου – Γλυκά & Αλμυρά
Μύρισε Πάσχα και η Αργυρώ ανοίγει την κουζίνα της, με δύο υπέροχες συνταγές για της ημέρες αυτές, αλλά και με μία σαλάτα που σίγουρα θα μας εντυπωσιάσει. Ξεκινάει με τα μυστικά για να φτιάξουμε ένα αφράτο λαμπρόψωμο. Το ψωμί αυτό είναι συμβολικό, και το σχήμα του ποικίλλει ανάλογα με τις τοπικές παραδόσεις. Το πιο γνωστό είναι φυσικά η πλεξούδα, με ή χωρίς κόκκινο αυγό. Συνεχίζει με κουλουράκια της Λαμπρής που είναι ιδανικά για πρωινό, αλλά και για τον απογευματινό καφέ ή το τσάι. Και για το τέλος, φτιάχνει μία υπέροχη και δροσιστική σαλάτα με μπλε τυρί Δανίας και φράουλες. Μία σαλάτα που τρώγεται και ως κυρίως πιάτο.

Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου – Απλά & Μαγικά
Απλές και μαγικές οι σημερινές συνταγές που ετοιμάζει η αγαπημένη μας μαγείρισσα. Ξεκινάει με χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι και συνεχίζει με φιδέ με λαχανικά και χούμους. Ένα πιάτο υγιεινό, που χρειάζεται δέκα λεπτά προετοιμασίας. Για το τέλος, η Αργυρώ ετοιμάζει ρώσικη σαλάτα που απαιτεί εξίσου λίγα λεπτά προετοιμασίας, προκειμένου να την έχουμε στο τραπέζι μας ανά πάσα στιγμή. 

Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ -Καθημερινά στις 11.30, στον ΣΚΑΪ

Δείτε όλες τις συνταγές εδώ

Πηγή: skai.gr