Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ: Οι συνταγές της εβδομάδας (pics)

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η αγαπημένη μας σεφ, μπαίνει στην κουζίνα της για απίθανα μαγειρέματα. Σημειώνουμε τα υλικά, σηκώνουμε μανίκια και ξεκινάμε μαζί της τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Ετοιμάζουμε ονειρεμένες συνταγές για όλες τις ώρες, ορεκτικά και κυρίως πιάτα, γρήγορα και εύκολα σνακ, επιλογές για πρωινό ή συνοδευτικά για τα ροφήματά μας. Από τη Δευτέρα 5 έως και την Παρασκευή 9 Απριλίου στις 11.30 είναι Ώρα για Φαγητό, στον ΣΚΑΪ

Δευτέρα 5 Απριλίου – Εύκολα & Υγιεινά

Υγιεινές και φανταστικές οι συνταγές που ετοιμάζει σήμερα η αγαπημένη μας μαγείρισσα. Το μενού στην κουζίνα της "ανοίγει" με το πιο λαχταριστό φρικασέ θαλασσινών, με γαρίδες και καλαμάρια. Συνεχίζει με hummus με καραμελωμένο φινόκιο, ένα πιάτο για όλες τις ώρες που τρώγεται ως σνακ ή ως κυρίως. Και κλείνει με το πιο ζουμερό και αφράτο κοτόπουλο με μουστάρδα και μανιτάρια που θα εντυπωσιάσει τα κυριακάτικα τραπέζια μας.

Τρίτη 6 Απριλίου – Μαγειρικό Σχολείο

Το σημερινό μαγειρικό σχολείο ξεκινά με την τεχνική για να φτιάχνουμε βουτήματα πτι φουρ. Το γεμιστό αυτό γλύκισμα καθιερώθηκε στη Γαλλία και σημαίνει "μικρά φουρνίσματα". Το βούτημα αυτό συνδυάζεται τέλεια με τον καφέ μας ή οποιοδήποτε άλλο ρόφημα. Συνεχίζει με τα τυροπιτάκια κουρού που μπορούμε να τα τρώμε όλες τις ώρες, ενώ για το τέλος, ετοιμάζει μία εξαιρετική και εντυπωσιακή αλμυρή πλεξούδα. 

Τετάρτη 7 Απριλίου – Γλυκά & Αλμυρά

Τρία φανταστικά πιάτα στο σημερινό μενού της Αργυρώς. Η πρώτη συνταγή είναι μία νόστιμη και αφράτη πίτσα με φέτα και σαλάμι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Συνεχίζει με ένα κέικ σοκολάτας με γκανάς σοκολάτας και για το τέλος, φτιάχνει ένα ακόμη εξαιρετικό γλυκό. Το key lime pie, μία τάρτα μπισκότου με απίθανη κρέμα με άρωμα λάιμ.

Πέμπτη 8 Απριλίου – Απλά & Μαγικά

Απλές αλλά μαγικές οι σημερινές συνταγές της Αργυρώς. Ξεκινά με ένα φανταστικό κουνουπίδι σουφλέ που ψήνεται στον φούρνο και με κρέμα σαν μπεσαμέλ. Συνεχίζει με ρύζι με χούμους και κάσιους, ένα πιάτο θρεπτικό, εύκολο και υγιεινό. Για το τέλος, μαγειρεύει νηστίσιμο σάμαλι και μας δείχνει όλα τα μυστικά γι’ αυτό το εκπληκτικό γλυκό της Ανατολής που πρωτοφτιάχτηκε στη Δαμασκό της Συρίας, με αρχική ονομασία το "Γλυκό της Δαμασκού". Αργότερα, οι ταξιδευτές το μετέφεραν στη Σμύρνη και την Πόλη, όπου κατοχυρώθηκε το όνομά του για να δηλωθεί η προέλευσή του και αρωματίστηκε με το προνομιούχο μυρωδικό του παλατιού, τη μαστίχα.

Παρασκευή 9 Απριλίου – Νόστιμα & Λαχταριστά

Σήμερα, ξεκινάμε με τις πατάτες με μπύρα, ένα εύκολο πιάτο, με το οποίο μπορούμε να συνοδεύσουμε τα πιάτα των κρεατικών μας. Συνεχίζουμε με μία "μαμαδίστικη" συνταγή, μοσχαράκι λεμονάτο, ένα κλασικό πιάτο που θυμίζει κυριακάτικα τραπέζια. Και για το τέλος, έχουμε μία εύκολη και θρεπτική σαλάτα με απίστευτες μπουκιές τυριού ρολαρισμένες σε φιστίκια Αιγίνης.

Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ Δευτέρα με Παρασκευή στις 11.30, στον ΣΚΑΪ 

Δείτε όλες τις συνταγές εδώ:

Πηγή: skai.gr