Κλείσιμο

Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ: Οι συνταγές της εβδομάδας (pics)

Μία νέα εβδομάδα ξεκινά και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου τη γεμίζει νοστιμιά και άρωμα. Με λαχταριστά πιάτα που ταιριάζουν σε κάθε τραπέζι, συνταγές που πλημμυρίζουν εξαιρετικές μυρωδιές το σπίτι μας και λιχουδιές που θα μας ξετρελάνουν. Από τη Δευτέρα 22 έως και την Παρασκευή 26 Μαρτίου στις 11.30 είναι Ώρα για Φαγητό, στον ΣΚΑΪ.

Δευτέρα 22 Μαρτίου – Εύκολα & Υγιεινά

Εύκολες και υγιεινές συνταγές για σήμερα και η Αργυρώ μάς καλωσορίζει στην κουζίνα της με τρία θρεπτικά και νόστιμα πιάτα. Ξεκινάει με ένα θεϊκό κέικ των αγγέλων με κόκκινα φρούτα που μπορούμε να τρώμε χωρίς τύψεις, καθώς δεν έχει καθόλου γλουτένη. Συνεχίζει με μπακαλιάρο μπιάνκο, ένα πιάτο με αρώματα από τα Επτάνησα και συγκεκριμένα από την Κέρκυρα, με κοκκινοπίπερο και πολλά σκόρδα. Και για το τέλος, ετοιμάζει κοτόπουλο tandoori, μαριναρισμένο σε μπαχαρικά. Πικάντικο και θρεπτικό με προέλευση την Ινδία.

Tρίτη 23 Μαρτίου – Μαγειρικό Σχολείο

Μαγειρικό σχολείο και η αγαπημένη μας μαγείρισσα μάς μυεί στα μυστικά μιας από τις πιο ιδιαίτερες γαστρονομικές κουζίνες, της μεξικάνικης. Ξεκινάει με ταμάλες μεξικάνικη πίτα, ένα πιάτο που προήλθε από τους Αζτέκους και πηγαίνει πίσω στους αιώνες. Συνεχίζει με πεντανόστιμα empanadas που εντάσσονται στη διατροφική παράδοση των Μαυριτανών. Και για το τέλος, ετοιμάζει αυθεντικά churros, το απλό μεξικάνικο γλύκισμα που "ταξίδεψε" σε όλο τον κόσμο σε ποικίλες παραλλαγές.

Τετάρτη 24 Μαρτίου – Γλυκά & Αλμυρά

Η Αργυρώ μάς υποδέχεται σήμερα στην κουζίνα της με τρεις εκπληκτικές συνταγές, γλυκές και αλμυρές. Ξεκινάει με μία θρεπτική και νόστιμη σαλάτα "όλα τα χρώματα" με καπνιστή γαλοπούλα που μπορούμε να την τρώμε, είτε σαν κυρίως γεύμα είτε σαν συνοδευτικό. Συνεχίζει με μία φανταστική κρεμμυδόπιτα που θα εντυπωσιάσει στα οικογενειακά τραπέζια μας. Και για το τέλος, φτιάχνει αφράτα και λαχταριστά ρολά κανέλας που φουσκώνουν σε τρία στάδια.

Πέμπτη 25 Μαρτίου – Απλά & Μαγικά

Λόγω της ημέρας, η αγαπημένη μας μαγείρισσα ετοιμάζει πιάτα και παραδοσιακά και εντυπωσιακά. Ξεκινάει με μπακαλιάρο και μας μυεί στα μυστικά για την πιο νόστιμη σκορδαλιά. Συνεχίζει με τορτελίνι με σάλτσα λαχανικών, ένα πιάτο χορταστικό και θρεπτικό για όλη την οικογένεια. Και κλείνει τις εξαιρετικές συνταγές της με μία λαχταριστή τσιπούρα με μπάμιες στον φούρνο.

Παρασκευή 26 Μαρτίου – Νόστιμα & Λαχταριστά

Νόστιμες και λαχταριστές οι συνταγές που ετοιμάζει στην κουζίνα της η Αργυρώ. Και σίγουρα θα μας εντυπωσιάσουν. Ξεκινάει με κεφτεδάκια με ντιπ γιαουρτιού, συνεχίζει με εξαιρετικές μπάρες λεμονιού και καταλήγει με την πίτα της επόμενης ημέρας. Μια χορταστική πίτα με leftovers που τρώγεται ως κυρίως πιάτο, αλλά και ως συνοδευτικό για κάθε ώρα της ημέρας.

Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ: Δευτέρα με Παρασκευή στις 11.30, στον ΣΚΑΪ

Δείτε όλες τις συνταγές εδώ 

Πηγή: skai.gr