Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ: Ελληνικά λαζάνια με σπανάκι & φέτα (video)

ΥΛΙΚΑ
300 γρ. λαζάνια
1/3 φλ. ελαιόλαδο
3 πράσα
4 φρέσκα κρεμμύδια
1 ξερό κρεμμύδι
1 κιλό σπανάκι 
400 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ
2 ώριμες φρέσκες τομάτες
1 λίτρο γάλα
8 λιαστές τομάτες
½ ματσάκι άνηθο
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα λαχανικά μας σε φέτες και το σπανάκι το αφήνουμε χοντροκομμένο.
Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (πλασοτέ) σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο σε μέτρια φωτιά, για 5-6 λεπτά, ώσπου να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το χοντροκομμένο σπανάκι και το μαραίνουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα κι αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 6-7 λεπτά, πάντα σε μέτρια φωτιά.
Τέλος ψιλοκόβουμε τις λιαστές τομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σπάμε με τα χέρια την φέτα. Κρατάμε 1 φλιτζάνι τρίμματα φέτας και την υπόλοιπη τη ρίχνουμε στο μείγμα που βράζει. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, βάζουμε τον άνηθο και προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι.
Ετοιμάζουμε το ταψί και στρώνουμε τα λαζάνια με σπανάκι.
Σε λαδωμένο μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε μία στρώση λαζάνια. Περιχύνουμε με το 1/3 του μείγματος. Συνεχίζουμε με λαζάνια και το μείγμα μας σε δύο ακόμα στρώσεις. Τελειώνουμε περιχύνοντας με τις τριμμένες τομάτες, πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, ώσπου να κάνει κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσουν τα λαζάνια για 10 λεπτά κι έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή: ARGIROGR