Φτιάξε εύκολα μπισκότα καπουτσίνο με λευκή σοκολάτα

Αυτά τα μπισκότα είναι όσο γλυκά αλλά και ακριβώς όσο πικρά πρέπει. Ανεξάρτητα από το εάν σου αρέσει ο καφές, αυτά τα μπισκότα λευκής σοκολάτας θα τα λατρέψεις.

Τι θα χρειαστείς:

1 κούπα (220 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο, χωρισμένο σε μισή κούπα λιωμένο και μισή σε θερμοκρασία δωματίου.
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κρόκος αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 1/3 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές καπουτσίνο
1 φλιτζάνι σταγόνες λευκής σοκολάτας

Πώς θα τα φτιάξεις:

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτύπα το βούτυρο, την καστανή και τη λευκή ζάχαρη, για περίπου 3 έως 5 λεπτά. Πρόσθεσε το αυγό και τον κρόκο του αυγού και χτύπα τα σε μέτρια ταχύτητα έως ότου το μείγμα να γίνει αφράτο. Ρίξε και το εκχύλισμα βανίλιας. Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά, χωρίς τη λευκή σοκολάτα και τον καφέ και χτύπα με το μίξερ για 3 λεπτά ακόμη. Σταμάτα το μίξερ και πρόσθεσε τον καφέ και τις σταγόνες λευκής σοκολάτας. Ανακάτεψέ τα με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν καλά. Κάλυψε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και τοποθέτησέ τη στο ψυγείο για περίπου 45 λεπτά.

Λίγο πριν να είσαι έτοιμη να ψήσεις τα μπισκότα, προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Με ένα κουτάλι φτιάξε τα μπισκότα σου και τοποθέτησε τα σε ένα αντικολλητικό ταψί. Ψήσε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς γύρω από τις άκρες. Αφαίρεσε το ταψί από τον φούρνο, και άσε τα μπισκότα να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά.

Μετά μπορείς να τα μεταφέρεις σε ένα πιάτο μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Εάν χρειαστεί να τα αποθηκεύσεις μπορείς να τα βάλεις σε ένα αεροστεγές μπολ και θα διατηρηθούν για αρκετές ημέρες.

Είναι σίγουρα πιο νόστιμα από ότι πίστευες, σωστά;

Διαβάσε ακόμη

Η μεταξένια επιδερμίδα την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι εφικτή

Τι είναι το skinimalism και πώς να το υιοθετήσεις

Πηγή: Savoirville