Υπεύθυνοι τραπεζίτες και χρηματιστές

Για βρώμικο πόλεμο τραπεζών χρηματιστών στο σκάνδαλο με τα ομόλογα κάνει λόγο, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

Ο κ. Αλογοσκούφης επιρρίπτει ευθύνες σε τράπεζες, χρηματιστηριακές εταιρείες και διοικήσεις ταμείων.

Παράλληλα, εκτιμά ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες έχουν εκτελέσει άψογα το πολιτικό τους καθήκον, αποκρούοντας έτσι τις κατηγορίες περί πολιτικών ευθυνών για μέλη της κυβέρνησης.

Χαρακτηρίζει πολύ επωφελή τη σύμβαση του Δημοσίου με τη JP Morgan, για το ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ.

• • Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για το θέμα των ομολόγων και της διαχείρισης των αποθεματικών των ταμείων.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ανάληψη θεσμικών πρωτοβουλιών για την υπόθεση των ομολόγων και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να διατηρεί υψηλούς τους τόνους αναδεικνύοντας τις κυβερνητικές ευθύνες που σύμφωνα με τα στελέχη του καταλήγουν στον πρωθυπουργό

Η πορεία της υπόθεσης των ομολόγων αλλά και τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας για τους κυβερνητικούς χειρισμούς από εδώ και πέρα, αποτελούν βαρόμετρο των πολιτικών αποφάσεων που θα ληφθούν.

Την ερχόμενη εβδομάδα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του προέδρου της αρχής για το μαύρο χρήμα Γιώργου Ζορμπά στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής κατόπιν σχετικού αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πηγή: Γιάννης Ντσούνος