Χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Ποσό ύψους 1,8 δισ. ευρώ θα δοθεί το 2005 στη χώρα μας, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ανέφερε ο πρόεδρός της Φίλιπ Μάιστατ, στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομίας.
Το ποσό αφορά έργα για την ανάπτυξη του Μαλιακού Κόλπου, τη Δυτική Εγνατία, το Μετρό της Θεσσαλονίκης καθώς και άλλα που δημοπρατούνται ή βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ερωτηθείς για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ο κ. Μάιστατ δήλωσε ότι αυτή εξαρτάται άμεσα από τη γενική κατάσταση των χωρών της Ε.Ε. Στην Κοινότητα είπε, υπάρχει χαμηλή ανάπτυξη και αυτό επηρεάζει τις μικρές χώρες μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα. Παράλληλα συζητήθηκε το ενδεχόμενο να διοργανωθεί του χρόνου στην Ελλάδα η πρόταση της κυβέρνησης το ετήσιο συνέδριο των ευρωπαϊκών επενδύσεων.
Όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης τη συνάντηση απασχόλησε και η εφαρμογή του νέου νόμου για συμπράξεις μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα σε ό,τι αφορά τα έργα υποδομών και υπηρεσιών στη χώρα καθώς η ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων έχει τεράστια εμπειρία στο θέμα αυτό.
Πηγή: skai.gr