Βρούτσης: Αγγίζουν τα 32 δισεκ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα ασφαλιστικά χρέη

Στα 31,9 δισεκατομμύρια ευρώ εκτοξεύτηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά Ταμεία, αυξημένες κατά 131% σε σχέση με το 2014, δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την έκδοση της 1ης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

«Ο εξοντωτικός συνδυασμός υψηλών εισφορών και φόρων οδήγησαν εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους», με αποτέλεσμα σήμερα πάνω από 1,2 εκατομμύρια πολίτες να έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, προσέθεσε ο κ. Βρούτσης.

Τόνισε πως μόνον το πρώτο τρίμηνο του 2018 οι οφειλές αυξήθηκαν κατά 585 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ρύθμιση των 100 δόσεων και ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης για επιχειρήσεις έχουν αποτύχει «παταγωδώς».

Ο κ. Βρούτσης αναφέρει χαρακτηριστικά πως στον εξωδικαστικό μηχανισμό έχουν διεκπεραιωθεί μόνο 30 αιτήσεις από τις 724 μετά από πού έχουν κατατεθεί σε έναν χρόνο λειτουργίας του.

«Η δραματική αυτή κατάσταση, απαιτεί την άμεση εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, ρεαλιστικής, υπεύθυνης και αναπτυξιακής, που θα στοχεύει στη μείωση των εξοντωτικών εισφορών, στη διευκόλυνση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους συνεπείς, καθώς και στην αυστηρή αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών», προσθέτει ο τομεάρχης της ΝΔ.
Πηγή: skai.gr