Κλείσιμο

Βουλγαρία-Στα χαμηλότερα επίπεδα 16 ετών η ανεργία τον Ιούνιο

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 ετών υποχώρησε η ανεργία στη Βουλγαρία τον Ιούνιο και διαμορφώθηκε στο 9,18%, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, που ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της γειτονικής χώρας, Εμιλία Μασλάροβα, μιλώντας σε εκδήλωση στη Βάρνα.
Η κα Μασλάροβα επεσήμανε ακόμη ότι, από τον Ιανουάριο και μετά, η ανεργία βρίσκεται σταθερά κάτω από το 11% και αυτή η τάση είναι πιθανόν να συνεχιστεί και στους επόμενους μήνες. Σημείωσε δε ότι ο δείκτης απασχόλησης αυξήθηκε κατά 2,2% σε σχέση με πέρυσι, στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2006.
Η εκπαίδευση και η εκ νέου κατάρτιση αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες της βουλγαρικής κυβέρνησης για το 2006, αφού οι περισσότεροι άνεργοι είναι άνθρωποι, που δεν έχουν περάσει από τα σχολεία της μέσης ή και κατώτατης εκπαίδευσης. Μέχρι το τέλος της φετινής χρήσης, πάνω από 42.000 άτομα θα έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια κατάρτισης ή επανεκπαίδευσης, σύμφωνα πάντα με την υπουργό.
Τέλος, η κα Μασλάροβα επεσήμανε ότι το υπουργείο της πρόκειται να επεξεργαστεί νέα μέθοδο, ώστε τα επίσημα όρια φτώχιας στη Βουλγαρία να ορίζονται με βάση τα αντίστοιχα που θέτει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr