Κλείσιμο

Β.Κόκκινος: «Αμφιβάλλω αν υπάρχει σκάνδαλο ανάλογου μεγέθους στην υφήλιο»

Για το χρηματιστήριο
«Εδώ έχουμε ένα σκάνδαλο το μέγεθος του οποίου αμφιβάλω αν υπάρχει στα σκάνδαλα όλης της υφηλίου. Ένα τεράστιο σκάνδαλο που απέφερε ζημία δεκάδων τρισεκατομμυρίων στους φτωχούς επενδύτες».
«Εδώ διαβάζουμε, σήμερα, στην «Καθημερινή» ότι υπήρξαν εταιρείες που πραγματοποίησαν αύξηση ιλιγγιώδη της τιμής των μετοχών τους. Η μια σε 1.165%, η άλλη σε 802%, μια τρίτη σε 5.000%, μια άλλη 411%, αυτά είναι φοβερά πράγματα. Και το χειρότερο είναι ότι, όπως είδαμε τελευταία στο χρηματιστήριο, η αρμόδια επιτροπή ανέστειλε τη διαπραγμάτευση μιας μετοχής και εν συνεχεία, ανακάλεσε την αναστολή, χωρίς να υπάρχει καμία εξήγηση».
«Και κάτι άλλο, όλες αυτές οι φοβερές ανατιμήσεις συνοδεύονται και από μια τεράστια αύξηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων των μετοχών, τις οποίες αυξήσεις οι ανάδοχες τράπεζες βεβαίωναν και εδώ είναι, κανείς δεν ήλεγξε αυτές τις τράπεζες με ποιο δικαίωμα βεβαίωναν το επενδυτικό κοινό ότι όντως η μετοχή που εισάγεται έχει την τιμή που προσδιόρισαν αυτοί. Για παράδειγμα μια εξ αυτών και την αναφέρει η εφημερίδα «Αξία», λέει ότι το ήμισυ της περιουσίας της «Αλτερ» είχε μεταβιβαστεί πριν από λίγο καιρό από μια οικογένεια σε άλλη αντί πεντακοσίων εκατομμυρίων και ξαφνικά όταν μπήκε στο χρηματιστήριο αποτιμήθηκε εξήντα δισεκατομμύρια. Αυτό δεν είναι σκάνδαλο; Είναι δυνατόν τα πρόσωπα αυτά τα οποία συνέβαλλαν αν μη τι άλλο, με την αμέλεια τους εις την πραγματοποίηση αυτού του σκανδάλου, να παραμένουν στις θέσεις τους ακόμη; Πως είναι δυνατόν;».
Περί μη απόδοσης ευθυνών
«Αυτό είναι η μόνιμη πληγή, η ασθένεια της πατρίδας μας, ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονται και τελικώς μόνον οι φουκαράδες και οι αδύνατοι είναι εκείνοι οι οποίοι υφίστανται τις κυρώσεις. Είναι εκείνο το οποίο είχε πει ο Σόλων ότι «η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ιστός αράχνης τον οποίο τα μικρά έντομα μόνο δεν μπορούν να περάσουν». Δυστυχώς το βλέπουμε και στις μέρες μας να επαληθεύεται.
Για την παραίτηση Μπουρμπούλια
«Αυτό είναι μέγα σκάνδαλο πολιτικό, διότι έγινε δεκτή η παραίτησή της, ενώ εκκρεμούσε πειθαρχική δίωξη. Και το χειρότερο είναι ότι για αυτή την αποδοχή της παραιτήσεως της, δεν διαμαρτυρήθηκε κανένα κόμμα, αυτό είναι που κάνει εντύπωση».
«Η κυβέρνηση με το να αποδεχθεί την παραίτησή της απέδειξε ότι είχε λόγους να σταματήσει, να κλείσει το στόμα της, διότι διαφορετικά δεν έπρεπε να το κάνει αυτό. Αλλά τα κόμματα της αντιπολίτευσης μου προκαλεί τεράστια εντύπωση γιατί σιωπούν, γιατί δεν κατήγγειλαν αυτή την αποδοχή της παραιτήσεως».
Για την παρέμβαση του Αρείου Πάγου
«Σας θυμίζω ότι, ήδη, ο εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου με το να ζητήσει να υπαχθούν όλες οι υποθέσεις που αφορούν την ανακρίτρια και κατ` επέκταση υποθέσεις που χειριζόταν εκείνη στην ολομελεία του εφετείου σε εφέτες ανακριτές, αυτό απεδείκνυε, ότι η εξέλιξη δεν ήταν σωστή».
«Αλλά πέραν τούτου, αυτή η έρευνα που τώρα άρχισε, όπως βλέπω εδώ από τις εφημερίδες, αφορά άλλες εταιρείες και δεν έχει σχέση με αυτές που χειριζόταν η κ. Μπουρμπούλια και επομένως νομίζω ότι δεν υπάρχει και δεδικασμένον και άρα μπορούν να ερευνηθούν και από ότι βλέπω είναι και σε πολύ καλά χέρια».
Πηγή: skai.gr