Βαριές απώλειες στις διεθνείς αγορές

Σε ελεύθερη πτώση ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρασυρόμενος από το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια. Έκλεισε με πτώση 3,54% στις 4.523 μονάδες.

Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Το Λονδίνο έκλεισε με μεγάλη πτώση 4,10% , η Φρανκφούρτη με 2,36% και το Παρίσι κατά 3,26%.

Απώλειες κάτω της τάξης του 1,62% πριν από λίγο στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με απώλειες 1,99%,

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατάφερε να ισορροπήσει στο κλείσιμο, αφού καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης κατέγραφε ισχυρή πτώση.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones απώλεσε 15,69 μονάδες (0,12%) και έκλεισε στις 12.845,78 μονάδες ενώ ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 2.451,07 μονάδες, μειωμένος κατά 7,76 μονάδες ή 0,32%.

Τέλος, ο δείκτης Standard & Poor's 500 κινήθηκε ανοδικά και έκλεισε στις 1.411,25 μονάδες, κερδίζοντας 4,55 μονάδες ή +0,32%.

Κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες προσπάθησαν να διασκεδάσουν τους φόβους για ενδεχόμενο ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Γουόλ Στριτ Τζέρναλ , ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Χένρι Πόλσον είπε ότι η αναταραχή θα αποσπάσει τίμημα από την ανάπτυξη αλλά το χρηματοοικονομικό σύστημα και η οικονομία είναι αρκετά ισχυρά ώστε να αντέξουν χωρίς να προκαλέσουν ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί κάλεσε τις χώρες της Ομάδας των Οκτώ να ασχοληθούν με την παρούσα οικονομική κρίση προτείνοντας μέτρα για την ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία των αγορών.
Πηγή: skai.gr