Τσακαλώτος: Δεν είναι όλα ρόδινα - εμείς δεν πουλάμε φούμαρα…

Τη σφοδρότατη κριτική της αντιπολίτευσης επιχείρησε να αποκρούσει ο Υπουργός Οικονομικών από τη Βουλή, ομολογώντας πως δεν είναι όλα ρόδινα και γι’ αυτό δεν είναι ευτυχής, αλλά υποστηρίζοντας ότι γίνεται μία προσπάθεια «και εμείς δεν πουλάμε φούμαρα», ενώ προσπαθώντας να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις για το επίμαχο άρθρο 109 και την ενεχυρίαση δημόσιας περιουσίας 25 δις ευρώ, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία υποθήκη, κανένα ενέχυρο, είναι μόνο εγγύηση για τα δάνεια».

Στην προσπάθειά του να αποδομήσει το συμπέρασμα περί 4ου Μνημονίου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αντέτεινε ότι η έξοδος της χώρας από τα Μνημόνια έχει αποφασιστεί να γίνει «χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης για να λέτε ότι υπάρχει 4ο Μνημόνιο. Θα υπάρχει ενισχυμένη παρακολούθηση, χωρίς κανένα νέο μέτρο, χωρίς χρήματα».

Ο Υπουργός Οικονομικών θέλησε να καθησυχάσει τους πολίτες και ως προς την επικείμενη τροπολογία για τις αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ μέσω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών, υποστηρίζοντας ότι θα πληγούν πολύ λίγοι και οι διαφορές στις λαϊκές περιοχές θα είναι μηδαμινές.

«Θα σας εκπλήξουμε όσους μιλάτε για 200 και 300 ευρώ αύξηση. Θα το δείτε. Ούτε αυτό θα σας βγει. Θα είναι ελάχιστες οι διαφορές. Ο πιο πολύς κόσμος δεν θα καταλάβει τίποτα, ένα μικρό κομμάτι θα έχει αυξήσεις, ενώ στις λαϊκές περιοχές θα είναι η διαφορά μη μετρήσιμη σχεδόν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος και για την ελάφρυνση του χρέους, υποστηρίζοντας ότι τα πράγματα πηγαίνουν όλο και καλύτερα, εκφράζοντας την προσδοκία της κυβέρνησης για μία καλή λύση και παραπέμποντας την αντιπολίτευση στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου απ’ όπου άφησε να εννοηθεί ότι περιμένει θετικές εξελίξεις.

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά