Το πρόστιμο δε σημαίνει πτώχευση της Ολυμπιακής

Καμία απόφαση δεν οδηγεί αυτόματα σε πτώχευση της Ολυμπιακής δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά την απόφαση της Κομισιόν να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παράνομες κρατικές ενισχύσεις ύψους 160 εκατομμυριών ευρώ προς τον εθνικό αερομεταφορέα, την περίοδο 1998 - 2002.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από το ευρωδικαστήριο να επιβάλει στη χώρα μας πρόστιμο 10.500 ευρώ ημερησίως αναδρομικά από την πρώτη καταδικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί το Μάιο του 2005. Το ποσό αυτό ξεπερνά συνολικά τα 5 εκατομμύρια ευρώ.
Ζητά, επίσης, σε περίπτωση που η Ελλάδα δε συμμορφωθεί μέχρι την έκδοση της νέας απόφασης του δικαστηρίου μετά από ενάμιση με δύο χρόνια να της επιβληθεί πρόστιμο 53.600 ευρώ ημερησίως.
Η Ελλάδα έχει περιθώριο ενός και πλέον χρόνου ώστε να εξυγιάνει και να ιδιωτικοποιήσει την Ολυμπιακή. Στην περίπτωση αυτή μάλιστα αναμένεται να απαλλαγεί από την καταβολή των προστίμων.
«Η κυβέρνηση επιβάλλεται να βάλει φραγμό στις επιδιώξεις της Επιτροπής της Ε.Ε για επικράτηση δύο έως τριών αερομεταφορέων στην Ευρώπη», σχολίασε ο ΣΥΝ.
Πηγή: skai.gr