Το μετέωρο βήμα των ανέργων

Δε θα ανανεωθούν οι συμβάσεις stage των εργαζομένων που απασχολούνται στο Δημόσιο, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ενώ θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση για την τύχη της συγκεκριμένης ομάδας εργαζομένων.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος έστειλε επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ζητώντας να μην πληρωθούν όσοι προσελήφθησαν σε προγράμματα Stage προεκλογικά. Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών, κατά τη συνάντησή του με την ΠΟΕ ΟΤΑ, ξεκαθάρισε ότι δε θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα για την πρόσληψη 20.000 ανέργων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Ραγκούσης τάχθηκε υπέρ των μόνιμων εργασιακών σχέσεων, τονίζοντας ότι γι' αυτό το λόγο θα περιοριστούν δραστικά οι συμβάσεις έργου που συνάπτονται στους δήμους, μέχρι την τελική κατάργησή τους και την πραγματοποίηση όλων των προσλήψεων και συμβάσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω ΑΣΕΠ.

«Η μη ανανέωση των συμβάσεων 12.000 νέων ανθρώπων, καταδεικνύει τις προθέσεις της κυβέρνησης, απέναντι στους νέους και το κοινωνικό σύνολο», σχολίασε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η αντιπαράθεση κυβέρνησης - Ν.Δ. για τα Stage είναι υποκριτική, αφού και τα δύο αυτά κόμματα τα χρησιμοποίησαν ως εργαλεία πελατειακών σχέσεων», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να μην στερήσει η κυβέρνηση τη δουλεία από χιλιάδες νέους ζητά ο ΛΑΟΣ.
Πηγή: skai.gr