Κλείσιμο

Την ερχόμενη Τετάρτη η ενημέρωση για την τραπεζική ρευστότητα της αγοράς

Με διευρυμένη συμμετοχή φορέων αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη η ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, σχετικά με την τραπεζική ρευστότητα της αγοράς, που ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Αυτό αποφασίσθηκε κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής για το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι αυτή η συζήτηση για την παρακολούθηση της πορείας της τραπεζικής ρευστότητα της πραγματικής οικονομία γίνεται κατόπιν δικού του αιτήματος και δεν ισχύει πως αυτή είναι μια πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, αλλά της κυβέρνησης.

Η παρακολούθηση της τραπεζικής χρηματοδότησης, είπε ο υπουργός, είναι κάτι που την παρακολουθούμε συνεχώς καθημερινά και γι΄ αυτό έχουμε τακτικές τηλεδιασκέψεις με την ΤτΕ, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και την Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, αποδέχθηκε το αίτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, στην συνεδρίαση της Τετάρτης να διευρυνθεί η συμμετοχή και εκτός της αρχικής πρότασης του προέδρου της Επιτροπής Σταύρου Καλογιάννη, που προέβλεπε την συμμετοχή της ΤτΕ και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, να προσκληθεί ακόμα και η Αναπτυξιακή Τράπεζα και ίσως δύο τρείς φορείς από την αγορά.

Ο υπουργός τόνισε πως «η κυβέρνηση είναι ανοικτή στον διάλογο» για αυτό και θα υπάρξουν και άλλες σχετικές ενημερώσεις συν τω χρόνω.

Πηγή: skai.gr