Τελεσίγραφο Gazprom

Τελεσίγραφο προς την Ουκρανική κυβέρνηση έστειλε ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom. Εάν δεν καταβληθούν από το Κίεβο τα καθυστερούμενα ποσά έναντι του χρέους προς τη ρωσική εταιρεία (ύψους 1,5 δισ. δολαρίων), τότε εκείνη θα διακόψει, την Τρίτη το πρωΐ, τις παραδόσεις αερίου.

Εάν δεν μεσολαβήσει πληρωμή έναντι του χρέους, η Gazprom προτίθεται να διακόψει τις παραδόσεις φυσικού αερίου της προς την Ουκρανία από την Τρίτη 10:00 (ώρα Μόσχας).

Η Ουκρανία "δεν είναι καθόλου έτοιμη να εξετάσει το πρόβλημα" του διακανονισμού του χρέους της έναντι της Ρωσίας για χρήση ρωσικού φυσικού αερίου, επισημάνθηκε σε ανακοίνωση του ρωσικού ομίλου, με την προσθήκη ότι "εάν δεν εξυπηρετηθεί το χρέος αυτό, οι ρωσικές εξαγωγές φυσικού αερίου (προς την Ουκρανία) θα περιοριστούν".

Η ανακοίνωση του ομίλου Gazprom υπογράφεται από τον αντιπρόεδρο της θυγατρικής της "Naftogaz Ukraine", Ιγκόρ Ντιντένκο, που προσκλήθηκε την Παρασκευή στην έδρα της Gazprom στη Μόσχα, για συνομιλίες αναφορικά με τα καθυστερούμενα ποσά για την εξόφληση του χρέους.
Πηγή: skai.gr