Κλείσιμο

Τα μπόνους στην AIG ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη

Ο γενικός διευθυντής του ασφαλιστικού οργανισμού των ΗΠΑ AIG Εντουαρντ Λίντι, βεβαίωσε το Κογκρέσο ότι ο όμιλός του δεν είχε άλλη επιλογή από το να καταβάλει στα στελέχη, βάσει των συμβολαίων τους, "δυσάρεστα για την εργοδοσία μπόνους", που αναστάτωσαν την κοινή γνώμη.

"Πράγματι, στους κόλπους του οργανισμού μας διαπράχθηκαν λάθη, μάλιστα σε αδιανόητη κλίμακα", κατέθεσε ο κ. Λίντι.

"Αγωνιζόμαστε να εξυγιάνουμε την ασφάλιση, που αποτελεί την μερίδα λέοντος του κύκλου των εργασιών μας, σας βεβαιώνω", ανέφερε ο κ. Λίντι στα μέλη του Κογκρέσου. "Τώρα θα λάβουμε υπόψη τα πραγματικά δεδομένα για τους μισθωτούς μας, τα πραγματικά εισοδήματα, την πελατεία μας", ανέφερε ακόμα.

"Λόγω των πραγματικών δεδομένων, που αφορούσαν μισθωτούς μας ήμασταν υποχρεωμένοι να καταβάλουμε αυτές τις δυσάρεστες αποζημιώσεις των στελεχών" ανέφερε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι από πέρυσι το φθινόπωρο, το αμερικανικό δημόσιο κατέχει 80% του κεφαλαίου του ασφαλιστικού οργανισμού.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα κατέστησε σαφές δια του υπουργού των Οικονομικών Τίμοθι Γκάϊτνερ ότι "και τα 165 εκατ. δολάρια που δόθηκαν ως πρι συνολικώς στα στελέχη του ομίλου αυτού, πρέπει να επιστραφούν στους δικαιούχους τους, τους φορολογούμενους".

Στον αντίλογο όμως ακούγεται ότι εφόσον τέτοια πρόνοια δεν ελήφθη ακριβώς όταν καταβάλλονταν τα τέσσερα "κύματα" της κρατικής ενίσχυσης προς τον όμιλο αυτόν, τώρα ο χρόνος για την αναζήτηση των μπόνους έχει παρέλθει.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 73 στελέχη του AIG έχουν εσχάτως εισπράξει πλουσιοπάροχα μπόνους.
Πηγή: skai.gr